ZAGREB

Kolektiv One Dollar Bill na multimedijalnoj izložbi u Laubi

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Multimedijalna izložba "Acqua Alta" međunarodne umjetničke grupe One Dollar Bill  otvara se u subotu, 20. veljače u Kući za ljude i umjetnost.

Na izložbi će se predstaviti fantastični zajednički i pojedinačni slikarski radovi hrvatskog umjetnika Bojana Šumonje i slovenskog Marka Jakše, te zvučna instalacija nizozemskog glazbenika i performera Pierrea Tola, najavljeno je iz Laube.

Ideja o zajedničkom radu trojice etabliranih umjetnika nastala je tijekom šetnje šumom u Mohorju 2016. godine, kada su utemeljili "One Dollar Bill“. U okviru tog kolektiva slikari Šumonja i Jakše dijele slikarska platna i zajednički stvaraju radove, koje Tol nadopunjuje site-specific zvučnom instalacijom.

Kako se napominje, obojica slikara koriste se figurativnim prikazom, te vladaju velikim slikarskim formatima - dok Šumonja razvija snažnu ekspresiju naglim potezima i jarkim bojama, Jakše u svoj svijet unosi pregršt detalja i nadrealnih motiva.

"U njihovim pojedinačnim radovima izraženi su motivi iz mitologije i religije, a zajednički slikarski pothvat rezultirao je koherentnim djelima u kojima pronalazimo potpis obojice autora u većoj ili manjoj mjeri", dodaje se.

Otvorenje se održati uz epidemiološke mjere, a izložba se može pogledati do 11. ožujka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini