RIJEKA

Izvedba predstave "Danas je jučer od sutra" u Memorijalnom centru Lipa pamti

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

U sklopu programa "Prepoznavanje odsustva" u Memorijalnom centru Lipa Pamti u selu Lipa 19. rujan će se premijerno izvesti predstava "Danas je jučer od sutra" Umjetničke organizacije Kabinet, najavljeno je u srijedu.

Na konferenciji za novinstvo u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja u Rijeci, suorganizatora događanja, navedeno je da se program "Prepoznavanje  odsustva" provodi četvrtu godinu, u znak sjećanja na 269 Lipljana ubijenih u Drugom svjetskom ratu.

Ravnateljica Pomorskog i povijesnog muzeja Nikolina Radić Štivić istaknula je da je "Prepoznavanje odsustva" dio sadržaja kojima ovaj muzej sudjeluje u projektu Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture. U sklopu programa umjetnici različitih disciplina tragediji sela Lipa prilaze uvijek drugačijim načinima, stvarajući nove vrijednosti i značenja, rekla je Radić Štivić. Ove godine se prvi put ulazi na područje izvedbenih umjetnosti i fokus usmjerava ka promišljanju tijela.    

Autorica predstave Ivana Kalc rekla je da je predstava stvorena specifičnom tehnikom rada Viewpoints i većim se dijelom temelji na improvizaciji. Pokreti nastaju kao spontane i intuitivne reakcije plesačica na manifestacije drugih tijela ili pojava u vremenu i prostoru. Sve što je u dosegu njihovih osjetila, sve što mogu vidjeti, čuti i opipati, postaje tijelom plesne izvedbe, istaknula je.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini