SPLIT

Izložba Vojina Hraste u splitskom Salonu Galić

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Izložba Vojina Hraste "Prije početka, nakon završetka ručka" otvara se u srijedu, 13. siječnja u Salonu Galić u Splitu.

Izložba se, objašnjava Hraste, sastoji od kiparskih instalacija koje ga insceniraju kao "integralno biće" u svojoj povezanosti s asocijacijama i stvarima koje su utjecale na formiranje njegova likovnog jezika.

"Ti su utjecaji predstavljeni kao izbor elemenata/figura iz galerije općepoznatih i opće dostupnih ikona složenih da kao cjelina tvore jedan novi likovni imaginarij. Izbor se ikona temelji na poziciji suvremenih mitova koju kritički preispitujem u eksperimentima samodefiniranja", tvrdi Hraste.

Vojin Hraste rođen je 1981. godine u Šibeniku. Diplomirao je kiparstvo 2006. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Slavomira Drinkovića. Od 2007. do 2011. radio je kao asistent na katedri Kiparstva na Umjetničkoj akademiji u Splitu nakon čega postaje asistent na kiparskom odsjeku ALU u Zagrebu. Zvanje docenta stječe 2018. godine, kada se zapošljava na nastavničkom odsjeku ALU. Izlagao je na više samostalnih i skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu.

Izložba je posvećena nedavno preminulom povjesničaru umjetnosti Toniju Horvatiću koji je trebao biti kustos i pisac predgovora izložbe, postavlja se u organizaciji Hrvatske udruge likovnih umjetnika Split i ostaje otvorena do 30. siječnja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini