SPLIT

Izložba Neli Ružić "Timescape" u splitskoj Galeriji MKC

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U Galeriji MKC Split u Domu mladih u subotu se otvara izložba "Timescape" splitske multimedijalne umjetnice Neli Ružić.

U novom ciklusu radova Neli Ružić suočava se s pojmom vremena te u različitim medijima istražuje percepciju i iskustvo vremena.

Kako se navodi u izložbenoj knjižici, sam naslov izložbe "Timescape", pozivajući se na pojam krajolika ukazuje na pristup u kojem je jednako naglašena pozicija promatrača, a utjelovljuje perspektivu koja nam kroz temporalne oznake omogućuje približiti nevidljivo, uhvatiti ono što je izvan dohvata naših osjetila, prihvaćanja i razumijevanja.

Uz Neli Ružić, autorica postava je Jasna Gluić, koja za umjetnicu kaže da kroz različite vizualne medije pokušava stvoriti okvir za razumijevanje današnjeg iskustva vremena, a njegove bitne odrednice su nestabilnost, fragmentarnost, rastakanje vremenskih struktura.

"Estetika heterokrinije ili raznovremenosti kojom se služi Neli Ružić potvrđuje taj doživljaj, a ujedno je i oblik konfrontacije nametnutim ritmovima", ističe Gluić.

Neli Ružić rođena je 1966. godine u Splitu. Do 1991. godine živjela je u Splitu i aktivno sudjelovala na hrvatskoj umjetničkoj sceni, a krajem devedesetih odlazi u Meksiko odakle se u Hrvatsku vraća 2012. godine. Imala je niz samostalnih izložbi, te sudjelovala na brojnim izložbama, projektima i festivalima u Hrvatskoj i u inozemstvu.

Izložbu je organizirao MKC Split, a ostat će otvorena do 29. svibnja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini