ZAGREB

Izložba hrvatske umjetnice Nike Radić u Berlinu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

U sklopu hrvatskog predsjedanja Vijećem EU, umjetnica Nika Radić u Berlinu u petak otvara izložbu “My Voice Will Go with You”, u prostorijama Kunstverein am Rosa-Luxemburg-Platz.

Naslov izložbe "Moj glas će te pratiti" izjava je američkog psihijatra Miltona Ericksona koji je prvi put redovito koristio hipnozu u svojoj terapijskoj praksi sredinom 20. stoljeća.

"Izložba Nike Radić poigrava se s Ericksonovim elementima hipnoze kako bi posjetiteljima ponudila druge mogućnosti za razgledavanje okoline i kako bi pokazala paralelu između hipnoze i umjetničkog djela kao medija i metoda", napominje se u najavi.

Nika Radić rođena je 1968. u Zagrebu gdje je diplomirala kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti te završila povijest umjetnosti na sveučilištu u Beču.

Izlagala je na više od 200 izložbi po cijeloj Europi i pisala tekstove o temama kojima se bavi u svom umjetničkom radu, koji su objavljivani u knjigama i časopisima. Dobitnica je i nekoliko prestižnih nagrada.

Izložbu je financijski podržalo Ministarstvo kulture, a dio je kulturnog i umjetničkog programa u zajedničkoj organizaciji Ministarstva kulture i Ministarstva vanjskih i europskih poslova, kojim se Hrvatska predstavlja tijekom predsjedanja Vijećem EU.

Njezina berlinska izložba će se moći razgledati od 22. veljače do 1. ožujka, uz besplatan ulaz.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini