ZAGREB

 Izložba "Divne stvari" posvećena Tutankhamonu u Galeriji AMZ

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Izložba "Divne stvari" Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti, osmišljena kao hommage i podsjetnik na zbivanja u Dolini kraljeva u Egiptu prije 100 godina koja su fascinirala svijet - otkriće Tutankhamonove grobnice, otvara se 1. listopada u Galeriji AMZ.

Predstavit će se radovi sedamnaest članova ULUPUH-ove Sekcije za oblikovanje plemenitih kovina i umjetničkog nakita.

Kako se ističe u najavi izložbe, kojoj je autorica koncepcije i kustosica Elizabeta Wagner, ti nas umjetnici svojim djelima žele podsjetiti na veliku civilizaciju koja je prethodila stvaranju našeg, zapadnog svijeta.

Izložbom se najavljuje Program kojim Arheološki muzej u Zagrebu u listopadu obilježava 100. obljetnicu otkrića Tutankhamonove grobnice, kada će se otvoriti dodatna soba na online izložbi Virtualni stari Egipat i održati Program Tjedan Tutankhamona s nizom predavanja i radionicom.

Pozvani autori na izložbi, koja će biti otvorena do 18. listopada uz besplatan ulaz, su Mario Beusan, Lazer Rok Lumezi, Dunja Naerlović.

Izlažu i odabrani autori Ljiljana Fabijanić, Smiljka Franjić, Ljiljana Horvat Laszlo, Suzana Jagar-Vrkić, Sabina Kolonić, Andreja Krušelj, Eta Linčir, Zlatko Odrčić, Marijana Pišonić, Zdravka Radić, Julijana Rodić Ozimec, Andrea Rosandić, Davor Šuk, Sonja Turner Fegić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini