ZAGREB

Hrvatski filmovi na online festivalu u Jihlavi

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na 24. izdanju Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Jihlavi, koji se u potpunosti odvija online do 8. studenog, prikazuju se dva hrvatska filma, "Nulti krajolik" Brune Bavića i "Mikrokazeta - najmanja kazeta koju sam ikad vidio" Igora Bezinovića i Ivane Pipal.  

Dugometražni "Nulti krajolik" će u sklopu natjecateljskog programa "Between the Seas"  posvećenog filmovima koji govore o potrazi za domom, imati svoju svjetsku premijeru.

"Već prvi dan nakon što je objavljen program javili su nam se festivali i distributeri, a još od ranije imamo uspostavljene kontakte s raznih marketa na kojima smo sudjelovali, tako da se već u ovom trenutku nazire vrlo plodna distribucija", rekao je redatelj Bruno Pavić, a prenosi Hrvatski audiovizualni centar.

Film progovara o neobičnom suživotu prirode, ljudi i industrije u malom gradiću na dalmatinskoj obali.

U programu "Constellation", posvećenom zapaženim naslovima sa svjetskih festivala, prikazuje se kratkometražna hrvatsko-srpska koprodukcija "Mikrokazeta – najmanja kazeta koju sam ikad vidio."

Svjetsku premijeru imao je na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu, a ovih dana sudjeluje i u programu Međunarodnog filmskog festivala u Beču – Viennale, koji traje do 1. studenog.

Ovogodišnje izdanje prestižnog festivala u češkoj Jihlavi održat će se online, putem festivalske VOD platforme DAFilms, s više od 220 naslova.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum