ZAGREB

HAVC: Donesene odluke o raspodjeli sredstava

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatski audiovizualni centar objavio je u srijedu rezultate prvih rokova Javnih poziva za proizvodnju, razvoj scenarija i razvoj projekata u 2022. godini.

Odluke su donesene na 44. sjednici Hrvatskog audiovizualnog vijeća, održanoj u srijedu putem Zooma.

U kategoriji proizvodnje debitantskih dugometražnih igranih i dugometražnih igranih filmova od 47 prijava sredstva su odobrena za četiri projekta u ukupnom iznosu od 11.800.000 kuna. To su "Drugi krug" Josipa Lukića, "Pet dana na moru" Ivane Škrabalo, "Nešto jače od mene - Priča o Draženu Petroviću" Danila Šerbedžije i "Frka" Svebora Mihaela Jelića, u postprodukciji.

U kategoriji proizvodnje kratkometražnih i dugometražnih dokumentarnih filmova odobreno je ukupno osam projekata u iznosu od 2.330.000 kuna. 

Sredstva su odobrena i za šest kratkometražnih animiranih projekata u ukupnom iznosu od 1.810.000 kuna, za razvoj projekata dugometražnih igranih filmova sredstva su odobrena za tri projekta u iznosu od 400.000 kuna, a za poticanje razvoja scenarija i razvoja projekata dugometražnih dokumentarnih filmova za 15 projekata u iznosu od 840.000 kuna. 

Za poticanje razvoja scenarija i razvoja projekata animiranih filmova sredstva su odobrena za 2 projekta (95.000 kuna), a za poticanje razvoja scenarija i razvoja projekata serijskih televizijskih djela za 17 projekata (645.000 kuna).

Detalji i obrazloženja odabranih projekata mogu se pronaći na internetskoj stranici HAVC-a.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater