ZAGREB

Filmske večeri u Močvari: Razgovor s autorima filma "Kartoline"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Novo izdanje programa 'Filmske večeri u Močvari', koji se u nedjelju, 10. svibnja može pratiti putem live streama na Facebooku, donosi razgovor sa šest autora pseudodokumentarnog filma "Kartoline", nakon čega će uslijediti i streaming filma.

"Kartoline" je pseudodokumentarni film sastavljen od 12 petominutnih vinjeta, od kojih svaka portretira malo mjesto u kojem stanovnici govore jakim dijalektima ili stranim jezicima, a motivirani su 'nekonvencionalnim domoljubljem', najavljeno je iz Močvare.

Epizode su posvećene Momjanu, Gornjoj Stubici, Tounju, Vrboskoj, Ždali, Susku, Prezidu, Bolu, Šušnjevici, Štrigovi, Blatu i Lokvama.

Serijal je prošle godine osvojio nagradu Oktavijan Hrvatskog društva filmskih kritičara za najbolji namjenski film, a u programu 'Filmske večeri u Močvari' bit će iskorišten za online putovanje Hrvatskom bez korištenja e-propusnica, ističe se u najavi.

S autorima (Igor Bezinović, Hrvoslava Brkušić, Katerina Duda, Ivana Pipal, Darovan Tušek, Ante Zlatko Stolica) će razgovarati filmska kritičarka Višnja Vukašinović.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater