DOJMLJIVI REZULTATI NOVE PLATFORME

CROATIAN.FILM U prvih osam dana domaći kratki filmovi pregledani više od 10.000 puta

| Autor: Z. ANGELESKI
Predstavljanje platforme www.croatian.film  (Samir Cerić Kovačević)

U nešto više od tjedan dana od predstavljanja, stranicu posjetilo više od 15.000 jedinstvenih korisnika

Točno osam dana od predstavljanja, platforma croatian.film bilježi, kako ističe njeno uredništvo, izvrsne rezultate. Namijenjena promociji i gledanju hrvatskih profesionalnih kratkometražnih filmova i zamišljena kao prostor za razvoj i nadogradnju Kockica, natjecateljskog programa domaćeg kratkometražnog filma Zagreb Film Festivala, platforma croatian.film omogućuje svim zainteresiranim gledateljima kvalitetan i besplatan pregled i uvid u bogatu domaću produkciju kratkog metra bilo gdje i u bilo kojem trenutku.

Dočekana s odobravanjem hrvatske filmske i kulturne javnosti, platforma dokazuje da je interes za gledanjem domaćeg kratkometražnog filma velik, što već sada potvrđuju i statistike.

- U posljednjih osam dana platformu je posjetilo više od 15.000 jedinstvenih korisnika, dok su filmovi pregledani više od 10.000 puta. Najviše ulaza na stranicu dolazi iz Hrvatske, a bilježi se i velik broj posjeta iz cijeloga svijeta, od Sjedinjenih Američkih Država, Australije, Novog Zelanda, Kanade i Njemačke preko Južnoafričke Republike, Čilea, Kanade sve do Ujedinjenog Kraljevstva, Azerbejdžana i Indije. Sjajni rezultati vidljivi su i na društvenim mrežama pa tako Facebook stranicu prati već 5.000, a Instagram profil blizu 400 ljudi sa svih strana svijeta, kažu urednici platforme.

- Kratki film je eksplozivan. On je brz, sažet, jednostavan. To je film jedne ideje. Kratka filmska forma najčešće predstavlja mali isječak nečijeg svijeta, brzinski pogled u neki događaj, situaciju, avanturu, romansu. Poput dobre kratke priče, i kratki film nas brzo uvuče u priču, ali bez obzira na kratko trajanje, može na nama ostaviti duboki trag. Ta filmska forma igra i važnu ulogu u industriji jer je najčešće prvi pokušaj filmaša u stvaranju filma. Tu se bruse redatelji, scenaristi, glumci, montažeri i ostali filmski profesionalci, ističe se udarno na stranici platforme.

Zagreb Film Festival i uredništvo platforme pozivaju gledatelje, autore i producente da i dalje u velikom broju prijavljuju i gledaju filmove te nastave s praćenjem novosti i informacija dostupnih na platformi. Platforma croatian.film sufinancirana je sredstvima Ministarstva kulture u sklopu Javnog poziva za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama i sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra u sklopu Javnog poziva za dodjelu sredstava za poticanje komplementarnih djelatnosti. Nositelj projekta je umjetnička organizacija Zagreb Film Festival.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of