ZAGREB

Čarolija "Orašara" i ovoga prosinca u Lisinskom

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog ugostit će 11. prosinca baletnu trupu Ukrainian Classical Ballet s najpoznatijom i najgledanijom božićnom baletnom bajkom "Orašar" u koreografiji Valerija Petroviča Kovtuna.

Orašar u Lisinskom, božićna bajka u koreografiji jednog od najpoznatijih koreografa, velikoga baletnoga majstora i laureata mnogobrojnih nagrada i međunarodnih priznanja Valerija Petroviča Kovtuna, čarolija je vrhunske plesne i umjetničke skupine u impresivnoj produkciji, stoji u najavi.

Tradicionalnoj Kovtunovoj koreografiji baletna trupa Ukrainian Classical Ballet, čiji su solisti zaslužni umjetnici Ukrajine te nositelji brojnih baletnih nagrada i priznanja, dala je nov, zanosan okvir.

U priči o djevojčici Marie koja ispod bora pronalazi nesvakidašnji dar te s njime proživi čudesne dogodovštine u svijetu mašte, gledatelji uranjaju u bajkovit svijet čarobne glazbe Petra Iljiča Čajkovskog.

Baletna trupa Ukrainian Classical Ballet u svom umjetničkom izražavanju čuva tradiciju klasičnog baleta, ali i spremno prihvaća elemente moderne koreografije.

Većinu umjetnika toga vrhunskoga ansambla zagrebačka je publika već imala priliku gledati u baletima poput "Radio & Juliet", "Quatro" te "The Great Gatsby", a u listopadu ove godine i u baletu "Giselle", kojim su očarali publiku pokazavši nevjerojatne plesne vještine posebnoga senzibiliteta i glumačkoga dara, ističu iz Lisinskog.

Najpoznatija i najgledanija božićna baletna bajka, koja je 2019. godine četiri puta zaredom rasprodala Lisinski, obogaćena uzbudljivim svjetlosnim i drugim efektima te novim domišljatim kostimima, zasigurno će i ove zime svima pružiti nezaboravan doživljaj, poručuju iz Lisinskog.

Ulazak na izvedbu moguć je isključivo uz predočenje covid potvrde (u elektronskom ili pisanom obliku) ili uz negativan PCR ili antigenski test, ne stariji od 48 sati, i identifikacijsku ispravu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini