ZAGREB

Besplatne projekcije filma "Ljubav oko svijeta" uz pomoć solarne energije

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nagrađivani dokumentarni film "Ljubav oko svijeta" Anđele i Davora Rostuhara prikazivat će se od 18. do 23. rujna na otvorenim površinama na četiri gradske lokacije, u sklopu festivala Artupunktura i projekta "Ljubav na sunce", koji omogućuje prikazivanje filmova uz pomoć solarne energije.

Osim filma "Ljubav oko svijeta" bračnoga para Rostuhar koji je proputovao svijet, od amazonskih šuma do svjetskih metropola, u potrazi za odgovorom na pitanje što je to ljubav, prikazat će se i film "Energija smo mi" o pojedincima diljem Europe koji se suočavaju sa zakonodavnim barijerama i vraćaju proizvodnju energije iz ruku velikih energetskih kompanija u ruke građana.

Projekcije će se održati u centru grada, na Strossmayerovu trgu (18. rujna), u Gornjoj Dubravi na livadi u Aleji Blaža Jurišića (21. rujna), u Dugavama na livadi uz Ulicu sv. Mateja (22. rujna) i u Gajnicama, u parku 101. brigade HV-a (23. rujna).

Prikazivanje filmova omogućuju servis Zelene energetske zadruge za podršku u realizaciji solarnih elektrana za kućanstva Na sunčanoj strani i Udruga KEK, u sklopu festivala Artupunktura i uz podršku Motovun film festivala.

Organizatori podsjećaju da se u duhu festivala Artupunktura, koji zakutke Zagreba "liječi" umjetnošću, kroz ovu suradnju atraktivni kulturni sadržaji žele dovesti i izvan centra grada - u zagrebačke gradske četvrti, ali i poslati vrlo aktualnu poruku o vrijednosti korištenja solarne energije.

"Cilj nam je film - medij koji svi vole - staviti u službu popularizacije solarne energije, koja je posebno važna uslijed trenutne energetske i klimatske krize", ističu organizatori.

Usto, servis Na sunčanoj strani održat će od 20. do 24. rujna besplatna predavanja o solarnim elektranama za kućanstva u četvrtima u kojima će se održati projekcije.

Ulaz na sve projekcije je besplatan i za sudjelovanje se nije potrebno unaprijed prijaviti, a organizatori pozivaju građane da na projekcije izvan centra grada ponesu dekice, stolce ili klupice.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom