ZAGREB

Besplatna projecija "Oaze" u Glini najavljuje program ZFF putuje

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Besplatnom projekcijom filma "Oaza" Ivana Ikića u kinodvorani Hrvatskog doma Glina, koja će se održati 15. listopada, Zagreb Film Festival neslužbeno najavljuje novo izdanje programa "ZFF putuje" što dio programa donosi u kina diljem Hrvatske.

Laureat 18. izdanja zagrebačkog festivala danas je aktualni predstavnik Srbije u utrci za Oscara, a što je uslijedilo nakon svjetske premijere u Veneciji gdje je osvojio nagradu Europa Cinemas Label.

Ta neobična ljubavna priča iz beogradskog doma za djecu i mlade s posebnim potrebama prikazana je na nizu svjetskih festivala na kojima je ovjenčana s više od deset nagrada, uključujući glavne nagrade Zagreb Film Festivala i beogradskog FEST-a, podsjeća se u najavi.

"Oaza portretira ljude koji su čitavog života izolirani i kojima svijet rijetko kad daje priliku da se osjete najboljim u nečemu, istovremeno otkrivajući njihove burne emocionalne živote, a posebnu vrijednost filmu daje sjajna glumačka podjela koju čine naturščici, štićenici beogradskog doma",  dodaje se.

Žiri 18. ZFF-a u svom je obrazloženju nagrade ustvrdio kako taj film nadilazi kategoriju najboljeg filma i granice najboljih glumaca, a kroz sam postupak pruža ruku onima kojima je to najpotrebnije, dajući im priliku ne samo da postanu izvanredni glumci nego i da se izraze i pokažu da je za ljubav potrebno malo i da su oni za to sposobni.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater