ZAGREB

Animafest za 50. rođendan daruje besplatan program za djecu i mlade

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U povodu 50. obljetnice osnutka, Svjetski festival animiranog filma - Animafest Zagreb daruje besplatan ulaz na Program za djecu i mlade, koji se u kinu Tuškanac održava od 7. do 11. lipnja, a u zagrebačkim kulturnim centrima ovaj i idući vikend.

Program se sastoji od međunarodnog Natjecanja filmova za djecu, za koje najbolje nove filmove odabire medijska psihologinja po dobnim kategorijama, Obiteljskog programa u subotnjim i nedjeljnim terminima, te dviju radionica animiranog filma. 

Odabrani dijelovi programa stižu i u zagrebačke kulturne centre u sklopu programa Animafest u vašem kvartu, 4. i 5. lipnja te 11. i 12. lipnja.

Ulaznice se ne plaćaju ni za projekciju pod zvijezdama atraktivne dugometražne anime Belle na Ljetnoj pozornici Tuškanac koja je primjerena mladim odraslima (15+). 

Natjecanje filmova za djecu donosii 41 film i održava se uz razgovor s autorima djela uz stručno vodstvo. 

Priče u svoja središta stavljaju djecu te je nadahnjuju, ohrabruju i postavljaju pred izazove koje ona spretno, zabavno i s puno truda i snalažljivosti rješavaju, ističe se u najavi.

To su bajke, legende i glazbene priče koje donose važne poruke sa svih strana svijeta, o životinjama iz davnih kultura, teme brige za okoliš i očuvanja ljudskih prava, o tome kako djeca i mladi traže svoj glas i pokret.

Obiteljski program u dva festivalska vikenda okuplja novije europske srednjometražne filmove i kratkometražne naslove iz programa festivala VAFI/RAFI. 

Švicarsko-francuski film "Giuseppe" Isabelle Favez pripovijeda o malom ježu koji odbija usnuti zimski san jer želi vidjeti snijeg, francusko-belgijski "Ne-ne u svemiru" Wassima Boutaleba Jouteija prati avanture junaka na nepoznatom planetu, bugarski "Nebeski Anri" Miroslave Arnaudove prikazuje doživljaje zečića zrakoplovaca, a francusko-belgijska "Operacija Djed Mraz" Marca Robineta bavi se čarolijom Božića. 

S festivala iz programa za mlade odrasle (15+) izdvajaju projekciju dugometražne anime "Belle" Mamorua Hosode, suvremene adaptacije "Ljepotice i zvijeri" o djevojci koja je u virtualnoj mreži velika pjevačka zvijezda.
 
U Medijateci Francuskog instituta organizirat će se radionica animiranog filma za djecu (8–16 godina), dok će za učenike Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn u Zagrebu druga radionica animacije bit će organizirana u kinu Tuškanac. 

Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb održat će se u Zagrebu od 6. do 11. lipnja 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater