ZAGREB

Animafest: Poljskoj školi za film, TV i kazalište nagrada za najbolju školu animacije

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nagrada za najbolju školu animacije Svjetskog festivala animiranog filma - Animafesta Zagreb 2020. ove je godine dodijeljena poljskoj Školi za film, televiziju i kazalište u Łódźu, izvijestili su u utorak s Animafesta.

Selekcijska komisija Natjecanja studentskog filma, u kojoj su Daniel Šuljić, Katrin Novaković i Milivoj Popović, u obrazloženju nagrade ističe da ih je Poljska škola za film, televiziju i kazalište u Łódźu osvojila "kvalitetom filmova, neustrašivim skokovima kroz medije i tehnike, kao i odabirom tematika".

Sva tri odabrana filma, napominju, guraju granice svoga medija i sva su tri na selekciju ostavila snažan dojam, a isti duh prožima i filmove te škole koji nisu uvršteni u službenu konkurenciju festivala.

"Sve to pokazalo je da Filmska škola u Łódźu svojim programom i radom ohrabruje eksperiment i slobodu izražaja, dok u isto vrijeme zadržava kvalitetu izrade i vještinu animacije. Iz tih smo razloga izabrali upravo tu školu kao dobitnika Nagrade za najbolju školu animacije 30. izdanja Animafesta Zagreb", ističe se u obrazoloženju.

Poljska škola za film, televiziju i kazalište u Łódźu osnovana je 1948. i jedna je od najstarijih škola te vrste u svijetu. Animafest Zagreb 2020. u posebnom će programu predstaviti školu i prikazati retrospektivu najboljih radova njihovih studenata.

Ove godine u izuzetno jakoj konkurenciji od 900 prijavljenih studentskih filmova iz cijelog svijeta, za Natjecanje studentskog filma odabrano je 40 filmova među kojima su svoje mjesto izborila čak tri filma ove škole: "Marbles" (Natalia Spychala), "Portrait of a Woman" (Natalia Durszewicz) i "The Little Soul" (Barbara Rupik), ističe se u priopćenju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum