ZAGREB

Akademski zbor Ivan Goran Kovačić prima nove članove

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Akademski zbor Ivan Goran Kovačić, najpoznatiji amaterski hrvatski zbor, prima nove članove, a velika godišnja audicija održat će se u dva termina.

Prva će se održati u subotu, 23. listopada u 17 sati, a druga u utorak, 26. listopada u 20 sati, obje audicija će se održati u prostorijama Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER).

''Nije važno jesi li učenik, student, profesor, liječnik, odvjetnik, inženjer, arhitekt, prodavač, glazbenik. Upoznaj nove ljude, nakloni se pljesku publike, putuj s velikom ekipom i doživi svjetla pozornice’’, poručili su u ponedjeljak iz Zbora IGK.   

Princip audicije, dodaju, izuzetno je jednostavan i lak: dovoljno je pokazati raspon glasa ponavljanjem jednostavnih muzičkih sekvenci.  

Za članstvo nisu potrebni niti glazbena naobrazba niti glazbeno iskustvo jer se u Zbor IGK i potpuni amateri mogu baviti vrhunskom umjetnošću.

Audicije će se održati u skladu s epidemiološkim mjerama, uz obvezno predočenje valjane COVID potvrde ili negativnog testa na COVID-19.

„Preko stotinu Goranovaca, predvođenih maestrom Lukom Vukšićem, s nestrpljenjem iščekuju nove članove obitelji Akademskoga zbora IGK“, poručuje Zbor kojem je pandemija koronavirusa na neko vrijeme zaustavila nastupe, ali ne i probe.

Goranovci su tako, iz svojih domova impresionirali djelima Franje Dugana mlađeg i starijeg.

Posljednjih godina mogu se pohvaliti i nizom atraktivnih nastupa uživo, na Dubrovačkim ljetnim igrama, u pulskoj Areni, na spektaklu Zagreb Classic na Tomislavovu trgu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum