financiranje

Istarskim ustanovama dodijeljena sredstva Ministarstva kulture i medija

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Obnova gledališta INK-a (Foto INK)

Obnova gledališta INK-a (Foto INK)


Iz Ministarstva kulture i medija objavljena je odluka o dodjeli financijskih sredstava za programe gradnje, rekonstrukcije i opremanja kulturne infrastrukture.

Centar za manifestacije i kulturu Novigrad dobit će 40.000 eura za opremu za ljetno kino.

Knjižnica Matije Vlačića Ilirika Rovinj dobiva 25 tisuća eura za proširenje i adaptaciju prostora, a Gradska knjižnica i čitaonica Pula za opremanje i preuređenje ogranka Knjižnica Veruda 15 tisuća eura, dok za nabavu informatičke opreme za Središnju knjižnicu tri tisuće eura. Porečka će knjižnica za informatičku opremu dobiti 1.500 eura.

Istarsko narodno kazalište - Gradsko kazalište Pula za drugu fazu uređenja gledališta, parter i balkon raspolagat će sa 60 tisuća eura, a Javna ustanova Pula film festival za mobilnu projekcijsku kabinu za Arenu dobiva 50 tisuća eura. Toj ustanovi odlazi i 35 tisuća eura za nabavu filmskih platna.

Adaptacija izložbenih prostorija Muzeja grada Pazina dobit će iznos od 18 tisuća eura, a Općina Motovun, za digitalizaciju kina Bauer 40 tisuća eura.

Za adaptaciju prostora iza pozornice i garderobe kazališta Pučkog otvorenog učilišta Buje predviđen je iznos od 21 tisuće eura.

Nadogradnja digitalne kino opreme porečkog Pučkog otvorenog učilišta imat će iznos od deset tisuća eura, a rekonstrukcija ulazne stijene na zgradi Spomen doma Pazin dobit će 40 tisuća eura.

Konačno, po pitanju vijesti o financiranjima, spomenimo da u kategoriji Interdisciplinarne i nove umjetničke i kulturne prakse Ministarstvo kulture i medija izdvojit će za Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika - HUiU - za Multimedijski program "Modometrija" tisuću eura.

Za radni naslov projekta "S prozora brojim šest kranova" rodom Puljanke Katerine Duda dodijeljene su dvije tisuće eura.

Labin Art Express XXI za pripremu 5. Bijenala industrijske umjetnosti dobiva šest tisuća eura, a za rad DKC-a Lamparna četiri tisuće eura. Savez udruga Rojca za program Dnevnog boravka Rojca 2024. dobiva 6.500 eura, a za program Radione Re-Geppetto 2.500 eura. Udruga Kontakt Pula za program "Radio na ledu" dobiva 2.000 eura. Udruga Metamedij dobiva sredstva za dva projekta. Za "Metamedia lab 2024" pripast će joj pet tisuća eura, a za 26. festival "Media Mediterranea" četiri tisuće eura.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter