povorka

U svečanom mimohodu Vinkovačkih jeseni nekoliko tisuća folkloraša

| Autor: Hina
(Snimio Borna Jaksic/Pixsell)

(Snimio Borna Jaksic/Pixsell)


Nekoliko tisuća članova iz 65 kulturno-umjetničkih društava prošlo je u nedjelju ulicama Vinkovaca u svečanom mimohodu sudionika 58. Vinkovačkih jeseni, predstavljajući plesom i pjesmom kraj iz kojega dolaze.

U povorci dugačkoj nekoliko kilometara, od Gradske tržnice do stadiona HNK Cibalije, članove folkornih skupina koji su se na glavnoj pozornici predstavili kratkim programom, pratilo je nekoliko desetaka tisuća posjetitelja, uživajući u bogatstvu narodnih nošnji te pjesmama i plesovima folkloraša pristiglih iz svih krajeva Hrvatske i dijaspore.

Svečani mimohod sudionika, središnja je priredba Vinkovačkih jeseni i održava se posljednjeg dana manifestacije i u programu sadrži i reviju konjskih zaprega i konjanika koja je ove godine međutim izostala uslijed epidemioloških mjera zbog afričke svinjske kuge koja hara dijelom Vukovarsko-srijemske županije.

Iz gledališta mimohod su gledali i brojni uzvanici među kojima i gradonačelnik Grada Vinkovaca Ivan Bosančić i vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

Ovogodišnje Vinkovačke jeseni održavaju se od 8. do 17. rujna, a završavaju u večernjim satima trećim dijelom Državne smotre izvornog hrvatskog folklora.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter