ZAGREB

Dokumentarac "El Shatt - nacrt za utopiju" na ljetnoj turneji

| Autor: Hina
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Dokumentarac "El Shatt - nacrt za utopiju" Ivana Ramljaka od 26. srpnja započinje ljetnu turneju po nezavisnim kinima diljem hrvatske obale.  

Film govori o segmentu povijesti koji je obilježio živote velikog broja stanovnika Dalmacije - evakuaciji i životu 28 tisuća ljudi koji su izbjegli u Egipat tijekom II. svjetskog rata, što je Tito organizirao uz pomoć saveznika.

U pustinju egipatskog poluotoka Sinaja napravljen je kompleks izbjegličkih logora koji su predstavljali svojevrsni komunistički model naselja kojim je trebalo pokazati Zapadu kako će funkcionirati nova Jugoslavija kad rat završi.

Turneja slijedi nakon posebnog priznanja i Nagrade publike filmu na Festivalu mediteranskog filma Split, sjajnog prijema publike i gledanosti koja je u prvim tjednima distribucije iznosila više od 2500 gledatelja, ističe se u najavi.

Prikazivat će se u kinima na otvorenom na više od dvadeset lokacija, u Splitu, Hvaru, Jelsi, Bolu, Komiži, Supetru, potom Zadru, Visu, Trpnju, Silbi, Dubrovniku, Korčuli, Veloj Luci, Lastovu, Smokvici te Šolti. 

Krajem kolovoza film odlazi na Liburnia Film Festival u Opatiji (22. - 26. kolovoza) te Vukovar Film Festival (24. - 27. kolovoza), a početkom rujna na Festivala alternative i ljevice FALIŠ u Šibeniku (6. rujna). 

Projekcije diljem obale završavaju početkom rujna u Podgori, Makarskoj, Drveniku i Gradcu. 

Autor će biti na projekcijama u Hvaru, Jelsi, Komiži, Korčuli, Veloj Luci, Lastovu, Podgori, Makarskoj i Drveniku/Gradcu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater