PULA

Pulski rotor u žutoj boji zbog 70. PFF-a

| Autor: Hina
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Povodom obilježavanja 70. obljetnice Pulskog filmskog festivala, od petka navečer do kraja festivala odnosno 23. srpnja veliki rotor na ulazu u Pulu svijetlit će žutom bojom, izvijestili su iz pulske gradske uprave.

Na ovaj simboličan način, Pula svečano obilježava značajnu obljetnicu najstarijeg filmskog festivala u Hrvatskoj te jednog od najstarijih filmskih festivala u Europi s najljepšim kinom pod zvijezdama.

Pulski filmski festival, koji se svečano otvara u subotu navečer, jubilej će obilježiti izdanjem monografije, pričama o Festivalu iz perspektive filmaša i publike koje su postale i dio vizualnog identiteta ovogodišnjeg izdanja, brojnim izložbama i popratnim programima te festivalskom himnom u interpretaciji istarske kantautorice Elis Lovrić. 

Uz 20 hrvatskih filmova i manjinskih hrvatskih koprodukcija koje su u konkurenciji za Zlatne arene, Pulski filmski festival uz niz popratnih filmskih programa u Areni, Istarskom narodnom kazalištu, Kinu Valli, Ambreli i na Brijunima prikazat će gotovo 80 filmova.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum