ROVINJ

Rovinj: studiju Tumpić/Prenc zlato na European Design Awards

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Studio Tumpić/Prenc osvojio je dvije nagrade European Design Awardsa ovog vikenda u Luksemburgu i to zlato za projekt signalizacije bazenskog kompleksa u Rovinju, te broncu za dizajn kataloga Studija Kappo.

European Design Awards godišnje su nagrade koje se dodjeljuju europskim dizajnerima za izvanredan rad u području komunikacijskog dizajna, pa su se time signalizacija rovinjskog bazena i katalog Studija Kappo pronašli u samom vrhu najboljih europskih recentnih projekata, ističe se u priopćenju.

Nagradu za projekt za rovinjsko poduzeće Valbruna sport d.o.o. dobio je u kategoriji Signage & Wayfinding, a podrazumijeva osmišljavanje vizualnog identiteta i signalizacije novootvorenog rovinjskog bazena, najveće investicije u sportsku infrastrukturu u povijesti grada. Prostire se na površini od 3637 kvadrata i sastoji se od sportskog i lječilišnog dijela. Jedna od njegovih glavnih karakteristika je velika staklena stijena s pogledom na more udaljeno tek nekoliko metara, čime se vizualno spaja doživljaj odlaska na more ili bazen. Navedeno je, priopćili su iz studija Tumpić/Prenc, potaknulo inovativne umove Studija da kao light motiv koriste ručnik - predmet koji nam je bitan pri odlasku na more, kao i na bazen. Ručnik je tako prisutan na svim dijelovima signalizacije - viseći sa stropa, bočno ili s pločica. Svaka ikona ima svoju boju, čime je ostvarena raznolikost i živahnost dotadašnjeg neutralnog prostora. 

Na ovogodišnjem izdanju EDAwardsa nagrađen je i dizajn kataloga Kappo, osvojivši broncu u kategoriji Book cover. Katalog je nastao u povodu drugog desetljeća poslovanja Studija Kappo iz Rovinja, a predstavljeno je njihovih deset najznačajnijih realiziranih i deset planiranih projekata. Kappo se bavi isključivo krajobraznom arhitekturom, što je naglašeno samom naslovnicom koja predstavlja reljef regije iz koje dolazi.

European Design Award od osnutka 2007. godine slavi dizajn, podiže standarde, nagrađuje kreativce i stvara bazu izvrsnih projekata i agencija, a razlikuje se od drugih po tome što žiri nije sastavljen od dizajnera, već od dizajnerskih novinara i kritičara - ljudi kojima je proučavanje i ocjenjivanje radova u opisu posla. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom