SPLIT

Travnik na Peristilu: Predstavljena knjiga "Travnička trilogija" Božene Volić

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zbirka pripovijetki, pjesama i drama "Travnička trilogija," autorice Božene Volić predstavljena je u petak, u Kući  jezika i kulture Peristil, na završetku manifestacije Travnik na Peristilu.

Autorica je istaknula kako joj je u spisateljstvu Travnik vječna inspiracija te da njena  "Travnička trilogija" predstavlja "putovanje kroz vrijem njenoga života".

U prvom dijelu te trilogije su moje pripovijetke o događajima u Travniku i sudbinama Travničana, rekle je Volić.

Istaknula je i kako u tim pripovijetkama piše o osobama s margine koji su ostali u Travniku, a zapravo su to jake žene i muškarci koji se, prkoseći sudbini, oslanjaju samo na svoje sposobnosti.

"U suštini mojih pripovijetki je ljubav - bilo u međuljudskim odnosima, bilo prema zavičaju bilo ljubav kao univerzalni pokretač", kazale Volić.

U drugom dijelu trilogije je poezija za koju je rekla da je prikaz njenih snova, dok su u trećem dijelu njene tri drame koje tematiziraju istinita događanja u  Travniku.

Predsjednica  splitske Prokulture Nensi Ivanišević je rekla kako je predstavljanjem  "Travničke trilogije" završena manifestacija  "Travnik na Peristilu". To je manifestacija  tijekom koje su Splitu predstavljene kulturna i prirodna baština Travnika.  Tu su manifestaciju zajednički organizirali splitska  Prokultura i  Središte za cjeloživotno učenje iz Travnika.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of