Prirodna pozornica

Na izvoru žive vode Badavca održan književni susret

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Književni susret

Književni susret


Sasvim posebna prirodna pozornica, ona pitoresknog kraja za koji se vežu mnoge usmene predaje i znamenja, u nedjelju je, po 28. put ugostila književni susret koji je okupio ljubitelje lijepe riječi u dobrom raspoloženju.

Na izvoru žive vode Badavca, održano je 8. izdanje ove manifestacije pod geslom "Mir iskričave prostranosti".

Voditelj i pokretač manifestacije Tomislav Milohanić govorio je nazočnima, koji su bili brojni, o specifičnostima ovoga kraja, o izvoru Badavca kroz povijest te o početcima ove manifestacije.

Potom su svoje stihove, prozna djela, promišljanja, prijevode čitali: Vanesa Begić, Dragan Gortan, Stanislav Habjan, Vjekoslava Jurdana, Željka Lovrenčić, Siniša Matasović, Tomislav Milohanić - Slavić i Marija Ribarić.

Željka Lovrenčić, ugledna prevoditeljica sa španjolskog i na španjolski, pročitala je svoje prijevode nekolicine Milohanovićevih pjesama.

Glazbenim intermezzom predstavili su se pulski glazbenici Valter Milovan i Vedran Grubić, pjesmama u znaku zavičajnosti, gdje su bili zastupljeni i Čabrunići i Jurićev kal, uz izložbu slika Amine Konate-Visintin i Elizabete Cimbal. Bio je tu i nastup ovogodišnje drugonagrađene učenice na Goranovom proljeću u kategoriji srednjoškolaca Marijane Fable iz Pazina, kao i nadahnutih svirača iz Kumpanije Kosirići Tinjan i učenika iz folklorne skupine Osnovne škole Jože Šurana Višnjan.

Pokrovitelji književnog susreta Badavca su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Pula, te općine Karojba, Višnjan i Tinjan, organizator je Društvo hrvatskih književnika - Istarski ogranak, a suorganizator Gradska knjižnica Poreč.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter