LAUGHEMME FESTIVAL

Svjetske komičarke stižu u Istru: Garantiraju smijeh do zadnjeg trbušnog mišića

| Autor: Glas Istre
Prvi međunarodni ženski festival stand up komedije

Prvi međunarodni ženski festival stand up komedije


Sredinom lipnja ove godine, Marina Orsag i Studio Smijeha, u Istru donose spektakl smijeha. Prvi međunarodni ženski festival stand up komedije pružit će vam garantiran smijeh do zadnjeg trbušnog mišića i to u prekrasnom okruženju Morosini Grimani Dvorca u Svetvinčentu. Pripremite se da vas devet vrhunskih svjetskih i balkanskih komičarki ostavi bez daha - zbog smijeha, naravno.

Na festival "Laughemme" dolazi odlična ekipu komičarki iz Amerike, Grčke, Indije, Kine, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije i Hrvatske, a neke od njih čak nose titulu "Najsmješnijih osoba na svijetu" kao i ostale vrijedne nagrade i titule.

Bit će to prava poslastica za sve ljubitelje dobrog humora iz ženske perspektive namijenjen i muškoj i ženskoj publici.

Osnivačica festivala i renomirana komičarka Marina Orsag izjavila je da je vizija "Laughemme" festivala osnažiti žene i ojačati žensku stand up scenu u Hrvatskoj, kroz najbolji alat - humor. Ideja je pružiti smijeh hrvatskoj publici, kroz žensku perspektivu i kulturnu raznolikost, a u nadolazećim godinama proširiti ovu lijepu priču i na regionalnu publiku.

Svaki festival ima balkansku večer na hrvatskom, i stranu večer na engleskom jeziku. Istarske Laughemme večeri su prve na redu i održat će se 8. lipnja u 20.30 sati (Balkanska večer) te 9. lipnja u 20.30 sati (Engleska večer).

Na festivalu će nastupiti Katerina Vrana (Grčka/Velike Britanija) najbolja grčka komičarka, finalistica prestižnog Funny Women natjecanja koja je osvojila srca publike diljem svijeta, a i Hrvatske još prije pet godina kada je gostovala u raznim radovima od Zagreba, Umaga do Križevaca. Zatim, Maureen Langan (USA), stand up komičarka, radio voditeljica i TEDx govornica, koja je dijelila pozornicu s velikim imenima poput Robin Williamsa i Rosie O'Donnell. Dolazi i Joanna Sio (Kina/Češka), komičarka koja je osvojila drugo mjesto na Međunarodnom stand up natjecanju u Hong Kongu 2012. i predstavljala je Hong Kong na natjecanju za najsmješniju osobu na svijetu Laugh Factoryja 2016.

Nadalje, nastupit će i Anshita Koul (Indija/Njemačka), kao iskusna iseljenica, donosi novu perspektivu kroz humor i izbjegava klasične klišeje i može se pohvaliti nedavnim sudjelovanjem na ‘One to Watch’ list at Funny Women Stage Awards 2021 kao i time da je bila finalistica na Funny Women Stage Awards 2022 u Britaniji. Od domaćih, regionalnih snaga, nastupit će Marina Orsag (HR), Martina Ipša (SLO) Jelena Radanović (SRB), Miranda Lončar (BiH) i Vlatka Mifka (HR).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum