KARLOVAC

Karlovac: Uručeni ugovori za projekte i programe u sklopu javnih potreba u kulturi

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Svečanost uručenja ugovora korisnicima čiji su projekti i programi odabrani za financiranje na natječaju po osnovi javnih potreba u kulturi - organizacijama civilnog društva, tvrtkama i pojedincima, održana je su srijedu u karlovačkoj Gradskoj knjižnici "Ivan Goran Kovačić".

Naglašeno je kako je ovo prvi puta da na tom natječaju nisu sudjelovale ustanove u kulturi kojima je vlasnik Grad Karlovac jer je to sada drugačije regulirano zakonskim propisima.

Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Karlovca Draženka Sila-Ljubenko je podsjetila da je poziv za dostavu projekata otvoren 16. lipnja prošle godine, a da je rok za podnošenje bio 25. kolovoz, te da se po prvi puta taj postupak vodio elektronskim putem.

Kazala je i kako se javilo ukupno 40 predlagatelja te da je ponuđeno 77 projekata, kao i da je program javnih potreba u kulturi usvojen u prosincu u Gradskom vijeću Karlovca, a ukupno je vrijedan 145.995 eura.

"Sklopit će se 39 ugovora za 61 program s 30 korisnika. Za programsku djelatnost naših ustanova u kulturi osigurano je 197.093 eura. Ove godine smo ukupno u našem proračunu osigurali 343.000 eura, više od 30 posto u odnosu na prethodno razdoblje", rekla je Sila-Ljubenko.

Gradonačelnik Damir Mandić je rekao da će korisnici "osigurati dvostruko više od onoga što su dobili".

"Svako vrijeme nosi svoj kontekst, ali je umijeće prepoznati stalne vrijednosti. Neka i kultura bude prozor u svijet tradicije Karlovca", poručio je Mandić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of