ZAGREB

Hrvatski filmovi na beogradskom Martovskom festivalu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U sklopu Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma - Martovskog festivala, koji se održava od 28. ožujka do 2. travnja, prikazat će se četiri hrvatska filma, a predsjednik ovogodišnjeg žirija je istaknuti hrvatski animator Joško Marušić.

U natjecanje dokumentarnih filmova koji traju više od 50 minuta uvršten je film "Muzej revolucije" Srđana Keče, koji je svjetsku premijeru imao na prestižnom Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma u Amsterdamu - IDFA, a nakon toga je prikazan na nizu festivala diljem svijeta

Producenti filma su Vanja Jambrović (Restart) i Srđan Keča (Uzrok), a koproducenti Lukás Kokes (češki Nutprodukce), Hrvatska radiotelevizija i Al Jazeera Documentary Channel (Katar).

Međunarodna selekcija kratkometražnih filmova iz Hrvatske predstavlja "Dok smo bili tu" Sunčice Fradelić, filmska meditacija o promjenama, "Snjeguljica" kratkometražni igrani redateljski prvijenac scenaristice i glumice Lane Barić Lane Barić i "Sprovod" Šimuna Šituma, koji će na tom festivalu imati svoju međunarodnu premijeru.

Martovski festival, koji se održava u Domu omladine Beograda, jedan je od najstarijih filmskih festivala u Europi. Ove godine tradicionalno predstavlja filmove u nekoliko natjecateljskih kategorija, te brojne stručne programe, tribine, masterclassove, promocije knjiga, najavio je HAVC.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum