NOVI MAROF

Rekordan broj učenika na međunarodnom glazbenom natjecanju 'Mladi Padovec'

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Osmo međunarodno natjecanje učenika osnovnih glazbenih škola 'Mladi Padovec' u Novom Marofu okupilo je rekordna 344 kandidata iz četiriju zemalja - Austrije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske.

Nakon dvije pandemijske godine, Osnovna škola Novi Marof, u sklopu koje djeluje Umjetnički odjel, odnosno Glazbena škola, osmi je put domaćin učenicima osnovnih glazbenih škola iz Hrvatske i inozemstva.

Učenici se natječu u deset disciplina s po tri kategorije, objasnio je profesor trube i glavni organizator natjecanja Dragan Logožar.

"Mi koji radimo u Glazbenoj školi širimo ljubav prema glazbi i kada vidimo da dolaze djeca koja sviraju i uživaju u klasičnoj glazbi, to je ponos. A mi koji smo završili akademije na svojim instrumentima uživamo slušajući mlade talente, nove nade ili danas-sutra i zvijezde", rekao je Logožar u četvrtak na konferenciji za novinare.

Ravnatelj novomarofske Osnovne škole Anđelko Bošnjak istaknuo je da je organizacija natjecanja zahtjevan proces u kojemu svake godine sudjeluje više od 300 ljudi te da organizatori sav posao rade humanitarno i dobrovoljno.

Natjecatelje ocjenjuje stručni žiri u kojemu je ove godine 30 vrhunskih glazbenika i profesora iz cijele Hrvatske.

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač naglasio je kako je "Mladi Padovec" u posljednjem desetljeću postalo najveće natjecanje osnovnih glazbenih škola u Hrvatskoj te da time novomarfoska Glazbena škola dokazuje kako ni u čemu ne zaostaje za drugim školama.

"Mladi Padovec" trajat će do petka, 17. veljače, kada će se održati završni koncert na kojemu će nastupiti učenici s najviše osvojenih bodova.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of