ZAGREB

Premijera predstave "Romeo i Julija - Error 404" u splitskom GKL

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Gradsko kazalište lutaka Split u koprodukciji sa zagrebačkim Boom!Teatrom za subotu, 4. veljače priprema premijeru predstave "Romeo i Julija - Error 404" po motivima teksta Elvisa Bošnjaka "Rebro" i u režiji Anastasije Jankovske, priopćeno je iz GKL Split.

Jankovska ističe da je predstava svojevrsna posveta ljubavi prema svemu onome skrivenom od očiju gledatelja - o ljubavi stvaranja predstave, ljubavi prema svakodnevnom, mukotrpnom procesu, o borbi kako sa osobnim tako i privatnim strahovima i nesigurnostima, koje posjeduju svi koji stupaju na scenu i koji kreću na putovanje zvano - stvaranje predstave.

Dramaturg predstave je Elvis Bošnjak, a igraju Matej Đurđević i Laura Bošnjak.

Kako se navodi u najavi, u predstavi dvoje mladih glumaca izlaze na scenu kako bi otkazali predstavu Romeo i Julija, koja je tu večer trebala biti premijerno izvedena.

"Njihovi stavovi o glumi toliko su različiti da se on i ona na pozornici ne mogu sresti. On, naime, izvodi glumačku transformaciju, kojom postaje Romeo, veronski plemić iz 16. stoljeća, a ona tvrdi da ona već jest Julija, u svomu stoljeću. Zbog te nesuglasice predstave Romeo i Julija ne može biti. Rastvarajući svoje razloge i odnos prema kazalištu i glumačkoj umjetnosti, oni tragaju za zajedničkom scenskom istinom", ističe se u najavi.

Predstava "Romeo i Julija – Error 404" edukativna je posveta kazalištu i glumačkoj umjetnosti, scenskom partnerstvu i kazališnoj publici, a namijenjena je mladoj i odrasloj publici (13+), napominju iz kazališta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini