ZAGREB

Izložba Ane Bilankov "Lovemap" u Galeriji na katu KIC-a

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Izložba vizualne umjetnice Ane Bilankov "Lovemap", koja se može pogledati do 10. siječnja u Galeriji na katu zagrebačkog KIC-a, predstavlja njezine fotografske, video i tekstualne radove nastale tijekom avanturističkog putovanja pustinjskim krajolicima Tunisa.

Autoricu je u tu zemlju u previranju odvela znatiželja i velika iracionalna čežnja za pustinjom, u vrijeme dok je ondje još bio "relativno svježi miris revolucije“.

"Minimalizam kolorita koji putovanje pustinjom sadrži, razbijen je geometrijom pustinjskih urbaniziranih sredina u koje autorica intervenira montažnim postupcima zrcaljenja", napominje se u najavi izložbe.

Tako se u poetskom video radu koji nosi naslov izložbe nižu scene pustinjskog krajolika s nagovještajima suptilne ljubavne priče, čežnje, bliskosti, distance i iskustva bivanja strancem.

Umjetnica svjesno luta između medija kojima bilježi ovo filmsko i fotografsko putovanje kroz geografske i osobne međuprostore na granici realnog i fiktivnog, pustinja je za nju prostor evaluacije prošlosti i prihvaćanja sadašnjosti u kojem se prošli događaji i odluke, i naravno, njihove posljedice, mogu sagledati iz druge perspektive, ističe se.

Ana Bilankov vizualna je umjetnica, rođena u Zagrebu, živi i radi u Berlinu. Radi u medijima kao što su fotografija, video/eksperimentalni film, instalacija i tekst, a glavne teme su joj poetika/politika dislokacije, migracije, osobno i kolektivno sjećanje kao i konstrukcija identiteta u “među-prostorima”. 

Studirala je povijest umjetnosti i germanistiku na Sveučilištima u Zagrebu i Mainzu, umjetničku fotografiju na Wiesbadener Freie Kunstschule, te postdiplomski studij ”Umjetnost u kontekstu” na Universität der Künste u Berlinu i University of the West of England u Bristolu.
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater