ZAGREB

Izložba "Otisci gradova" Martine Gracin

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na izložbi "Otisci gradova", koja se otvara u petak u Galeriji Događanja, umjetnica Martina Gracin predstavlja nova vizualna i kulturološka iskustva sa svojih putovanja, ostvarena u grafičkom mediju linoreza.

Gracin je linoreze odabrala umjesto već pomalo potrošenog koncepta okidanja serija fotografija ili hiperrealističkih slika, kao tehniku koja, napominje se u najavi, u kontrastu s punim, nerezbarenim i dlijetom netretiranim plohama matrice, donosi ujednačene, pune plohe, koje u crno-bijelom kontrastu podsjećaju i na tehniku crtanja u tušu.

 Upravo su joj te odlike linoreza omogućile da na 12 grafičkih listova prizore s putovanja po Hrvatskoj, Francuskoj, Italiji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Srbiji, prezentira u kontrastima dubokih crnih sjena i bijelih čistih površina i linija, koje pojačavaju kontrastni emotivni naboj motiva, dodaje se u najavi.

Martina Gracin (Zagreb, 1978.) diplomirala je grafiku na Nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti (ALU) u Zagrebu. Izlagala je na trijenalima grafike u zemlji i inozemstvu (Njemačka, Srbija, Sjeverna Irska, Argentina), te na pedesetak skupnih izložbi u Hrvatskoj.

Od 2003. godine intenzivno se bavi i likovnom pedagogijom, radeći u osnovnom i srednjoškolskom obrazovanju, te vodeći radionice grafičkih i drugih likovnih tehnika za djecu i odrasle.

Njezina se izložba u Galeriji Događanja može pogledati do 14. siječnja.  

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum