MADRID

Hrvatski film "Veće od traume" kandidat za nagradu Goya

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatski film "Veće od traume" nominiran je za španjolsku nagradu Goya u kategoriji najboljeg europskog filma, a bit će prikazan u četvrtak u Madridu i u petak u Barceloni.

"Simbolično koincidirajući s obljetnicom Dana sjećanja na žrtve Vukovara, 18.studenog, film govori o traumi žena žrtava ratnih zločina i važnosti procesa ozdravljenja", izvijestilo je hrvatsko veleposlanstvo u Madridu.

Tijekom tri godine film prati četiri žene koje su bile među tisućama žrtava s proživljenim traumama tijekom Domovinskog rata od 1991. do 1995. godine. U filmu četiri žene pričaju svoje životne priče kroz složeni proces osobnog osnaživanja. Otkriće o tome što bi mogle biti bez traume s kojom su se identificirale mijenja njihove živote i odnose.

Film "Veće od traume", u produkciji udruge Metar60, ušao je uži izbor među 10 europskih filmova koji će se natjecati na 37. dodjeli španjolske nagrade Goya, koja će se održati 11. veljače u Sevilli. Goya je španjolska inačica američkog Oscara.

Film će biti prikazan u Madridu u četvrtak, prvo u Filmskoj akademiji a zatim i u Kinu Paz, te u Barceloni u petak u Kinu Verdi. Nakon projekcija bit će organiziran razgovor s redateljicom i scenaristicom filma Vedranom Pribačić i Mirtom Puhlovski.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini