ZAGREB

Dokumentarac  "Grandpa Guru" nastavlja se snimati u SAD-u

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nakon Zagreba, Pule, Rijeke i Sarajeva dugometražni dokumentarac "Grandpa Guru" scenarista i producenta Sanjina Hasanefendića te scenarista i redatelja Silvija Mirošničenka nastavio se u studenom snimati u SAD-u.

Film će se snimati u Seattleu, New Yorku, Philadephiji, San Francsicu i Los Angelesu, izvijestio je HAVC.

"Grandpa Guru" eklektičnim ritmom prikazuje duhovno putovanje jednog izuzetnog i osebujnog glazbenika Srđana Gine Jevđevića (bend Kultur Shock) koji se u dalekoj Americi proslavio svojim jedinstvenim glazbenim stilom, ističe se u najavi.

Životni put ga je iz zaraćenog Sarajeva doveo u Seattle, gdje je postao aktivnim sudionikom samog kraja grunge scene s Kristom Novoselicem, kao i Jello Biafra, koji su ga potaknuli da osnuje svoj Balkan music punk sastav Kultur Shock.

Kultur Shock je u vrlo kratkom vremenu uspio zauzeti visoku glazbenu poziciju u svijetu i regiji svojim osebujnim prepoznatljivim stilom sastavljenim od miksa glazbenih žanrova kao što su rock, metal, punk i balkanski folk dok iza instrumenata stoje Bosanac, Hrvat, Bugarin, Amerikanka i Japanac.

Phil Alden Robinson, redatelj filma "Polje snova" s Kevinom Costnerom, Jello Biafra (Dead Kennedys), Krist Novoselic (Nirvana), Billy Gould (Faith No More), Joan Baez, Jack Endino (glazbeni producent), Wilson Milam, kazališni redatelj nominiran za Tony Award, Robin Lynn Smith (kazališna redateljica) samo su neka od svjetski poznatih umjetničkih imena koji sudjeluju u dokumentarcu.

Film se snima u produkciji Sanjina Hasanefendića, Udruge za razvoj kulture Točka kulture iz Zagreba i manjinskoj koprodukciji s BiH (produkcija SCENA, koproducentice Amire Kudumović).

Razvijan je na prestižnoj međunarodnoj radionici dokumentarnog filma EURODOC, a podržan je za razvoj projekta i proizvodnju od strane Hrvatskog audiovizualnog centra, Fondacije za kinematografiju Sarajevo i Ministarstva kulture Kantona Sarajevo u Bosni i Hercegovini.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of