ZAGREB

Božićni igrani film za djecu "Kapa" od četvrtka u kinima

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Božićni igrani film za djecu "Kapa"  Slobodana Maksimovića premijerno se prikazuje u ponedjeljak u Zagrebu, a od četvrtka, 11. studenoga počinje igrati u svim kinima. 

Radnja filma, snimanog u Ljubljani i u Zagrebu, prati devetogodišnjeg dječaka Erika koji živi u domu za nezbrinutu djecu i sedmogodišnje djevojčice Lucije koja dolazi iz dobrostojeće obitelji. Dok bi on Badnjak volio provesti sa svojim problematičnim roditeljima, ona želi mlađu sestru i psa. 

Spletom okolnosti susreću se i zajedno proživljavaju pravu božićnu avanturu, koja u jednoj noći donosi ispunjenje njihovih želja, ali ne baš onako kako su očekivali, napominje se u najavi.

Po riječima redatelja, to je divna i poučna priča o stjecanju prijateljstva između dječaka koji nema ništa i djevojčice koja ima sve.

Glavne uloge tumače mladi Gaj Črnič i Kaja Podreberšek, a pridružuju im se Ajda Smrekar, hrvatski glumac Frano Mašković, Mojca Fatur i René Štúr.

Ta filmska priča o prijateljstvu i dobroti već je ove godine osvojila vrijedna međunarodna priznanja: kao najbolji film Dječjeg programa Sarajevo Film Festivala, te Nagradu publike Kinokino film festivala u Zagrebu.

Snimljen je u koprodukciji Slovenije, Hrvatske, Luxembourga i Slovačke, a sufinanciran je, između ostaloga, sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra te Hrvatske radiotelevizije.

Scenarij za film napisala je Saša Eržen, direktor fotografije je Sven Pepeonik, producentica Ida Weiss, a hrvatske koproducentice su Marina Andree Škop i Darija Kulenović Gudan. 

U hrvatskoj sinkronizaciji sudjelovali su Jakov Švarc, Zvonka Tomaš Brazzoduro, Dijana Vidušin, Frano Mašković, Jelena Miholjević, Sven Medvešek, Matko Jukić, Roko Pepić, Petar Pećin, Ursula Pavić, Helena Pavić, Marika Škop i Sergej Stokuća.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini