ZAGREB

13. ljetne noći Teatra EXIT počinju 30. lipnja

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ljetne noći Teatra EXIT i ove će se godine održati u dva dijela, od 30. lipnja do 4. kolovoza te od 2. do 10. rujna, a otvara ih Zijah A. Sokolović s komedijom "CABAres CABArei" u Lapidariju zagrebačkog Arheološkog muzeja.

Kako najavljuju iz Teatra EXIT, na programu ovogodišnjih Ljetnih noći su 22 predstave u ukupno 40 izvedbi, a osim u Lapidariju Arheološkog muzeja, festival se održava na još četiri lokacije - na krovnoj terasi Centra mladih Ribnjak, u Studiju EXIT, Dvorani F22 te u Mjesnom odboru Voćarska.

Osim predstava s redovnog Exitova repertoara, kao što su "Realisti", "Kako misliš mene nema?!", "Cabaret – koncert za žlice i gitaru", "GospOUdinNOUbadi", "Münchhausen", "Fešta", "Mala čuda", "SHAKEspeare na EXit", "Voliš li me?", "Susjed", "Na rubu pameti", u sklopu manifestacije bit će i nekoliko gostovanja, a novost su i izvedbe predstave za najmlađe "I drvo je bilo sretno", koja će igrati u jutarnjem terminu.

Već tradicionalno, na Ljetnim noćima Teatra EXIT svoj talent i umijeće pokazat će mladi glumci sa zagrebačke Akademije dramske umjetnosti, koji će se ove godine pod mentorstvom Bobe Jelčića predstaviti sa Čehovljeve "Tri sestre" 4. srpnja u Studiju EXIT.

Prvo regionalno gostovanje rezervirano je za Hrvatsko narodno kazalište iz Mostara 14. srpnja u Dvorani F22, s predstavom "Ja od jutra nisam stao" autorice Une Vizek u režiji Dražena Krešića, koja je na ovogodišnjem Festivalu komedije Mostarska liska osvojila tri nagrade.

Dan poslije, 15. srpnja, također u Dvorani F22, publika će imati priliku pogledati nagrađivanu predstavu "Bosanska kraljica" po tekstu Marice Petrović u produkciji Teatra Kabare Tuzla, Matice hrvatske Tuzla i Akademije dramske umjetnosti Tuzla.

Gostovanje predstave "A Poor Player" (Bijedan glumac) u izvedbi Filipa Krenusa, glumca s londonskom adresom, koja je nastala u produkciji dubrovačkog festivala Midsummer Scene na rasporedu je 20. srpnja u Dvorani F22 i bit će izvedena na engleskom jeziku.

Drugi dio Ljetnih noći početkom rujna rezerviran je za predstave "SHAKEspeare na EXit", "GospOUdinNOUbadi", "Kako misliš mene nema?!", novu predstavu radnog naslova "Shakersi" i gostujuću predstavu "Hoerspiele – mala igra za slušanje (i gledanje)".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum