ZAGREB

Izložba "Izolirana prisutnost" Ane Sladetić u Galeriji Kranjčar

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zagrebačka Galerija Kranjčar otvara u srijedu izložbu "Izolirana prisutnost" Ane Sladetić, nagrađivane umjetnice koja je izlagala na brojnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Po riječima same umjetnice, ona svojim radovima pomiče granice viđenog i doživljenog, a inspirira ju današnji svijet komunikacije i dostupne tehnologije u dijalogu s tradicionalnim medijem.

"Recentnim radovima propitujem sigurnost doma, (ne)pokretnost te prisutnost pred radom kako bi posjetitelj odnosno sudionik otkrio sam rad, saznao skrivene podatke i doživio iskustvo", ustvrdila je.

Kako je ocijenila, upravo iskustveno učenje nužno je za poticanje intrinzične motivacije i pohranjivanje onog naučenog, viđenog i isprobanog.

Ana Sladetić (1985., Vukovar) doktorirala je 2016. na Akademiji likovnih umjetnosti, a danas je docentica na Akademiji za umjetnost i kulturu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Živi, i radi u Samoboru.

Primila je više nagrada za svoj rad, među kojima i nagradu Galerije Kranjčar na 35. salonu mladih, za najbolji rad izložbe World Youth Art Festival (Seul, Južna Koreja), ex aequo na 25. slavonskom bijenalu, prvu nagradu Celebrate Originality – Adidas u suradnji s Muzejom za uličnu umjetnost te Grand Prix 30. salona mladih (HDLU, Zagreb, 2009.). 

Imala je više javnih predavanja i radionica u suradnji s domaćim i stranim kulturnim, muzejskim i galerijskim ustanovama. Usavršavala se i boravila je na umjetničkim rezidencijama u Njemačkoj, Belgiji, Francuskoj, Finskoj i SAD-u.

Njezina nova izložba u Galeriji Kranjčar se može razgledati do 7. veljače.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini