ZAGREB

Uskok optužio 13 krijumčara kokaina iz Nizozemske

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Uskok je u srijedu pred zagrebačkim Županijskim sudom podigao optužnicu protiv 13-ero člane skupine koju terete za krijumčarenje i preprodaju kokaina i amfetamina iz Nizozemske.

Iako je Uskok objavio samo inicijale optuženika, iz izvora bliskih istrazi doznaje se da je riječ o Stjepanu Plaščaru (58), Slavenu Berišiću (52), Željku Belaniću (50), Dejanu Markusu (44), Darku Stubičaru (53) i Josipu Kočišu (39). Optuženica je podignuta i protiv D. B. (25), D. Ž. (34), T. B. H. (46), DŽ. N. (41), M. K. (40), M. Š. (34) i S. M. (47).

Optužnica tereti Plaščara da je okupio i povezao suokrivljenike radi organizirane nabave kokaina i amfetamina iz Nizozemske te nabavke automobile i izradu tajnih skrovišta za prokrijumčarenu drogu u Srbiji.

Uz to, Plaščara se tereti za nabavu kriptiranih mobitela kojima su se služili članovi udruženja, kao i najam stanova, garaža i apartmana u kojima su boravili članovi zločinačkog udruženja i u kojima se skrivala droga.

Dio članova zločinačke organizacije je drogu dostavljao kupcima u Austriji i Švicarskoj, dok su dio droge skrivali u iznajmljenim apartmanima i automobilima u Hočkom Pohorju u Sloveniji. Uskok je dodao da su okrivljenici dio droge dovozili i u Mariju Bistricu i Zagreb, gdje su kokain i prerađeni amfetamin pripremali za ilegalno tržište.  

Uskok je u optužnici predložio produljenje istražnog zatvora protiv devetorice okrivljenika.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater