SAD JE JASNO

Četiri dilera iz Zagreba zaustavljena na putu od Zagreba do Rijeke, droga pronađena u Zagrebu, a sprovedeni su u zatvor u Pulu u akciji istarske policije. SAZNAJEMO ZAŠTO

| Autor: Mateo SARDELIN

Četvoro Zagrepčana, Luka Vidak (25), Denis Maleškić (31), Veton Smakići (27) i Domagoj Oreč (31), osumnjičeni za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, u ponedjeljak su dovedeni kod suca istrage Županijskog suda u Puli, gdje im je određen jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Neslužbeno doznajemo da je četvorka privedena u Puli, iako su uhićeni na autoputu van Istarske županije i iz Zagreba su, zato jer su drogu prodavali prikrivenom istražitelju upravo u Puli.

Podsjetimo da su načelnik Sektora kriminalističke policije Mladen Matika i voditelj Službe organiziranog kriminaliteta Valter Gržeta, na nedjeljnoj vanrednoj tiskovnoj konferenciji u istarskoj policiji izvijestili da su od četvorice osumnjičenih zaplijenili 2,1 kilogram kokaina, 10,2 kilograma marihuane, 4 kilograma praškaste materije za povećanje mase droge, te 330 tisuća kuna koje potječu od prodaje droge.

Akcija uhićenja je započela na autocesti A1 kad su istražitelji u subotu oko 8.30 sati zaustavili Audi zagrebačkih oznaka, iz Zagreba prema Rijeci, a u kojem se nalazilo troje Zagrepčana u dobi od 31, 27 i 25 godina, odnosno Vidak, Maleškić i Smakići.

Istražitelji su sa sobom poveli i službenu kuju Mašu koja je reagirala na prtljažni prostor automobila Audi. Odmah po zatjecanju policajci su temeljem naloga suda pretražili automobil u kojem su pronašli torbu s više paketa s ukupno 8 kilograma marihuane. No, djelokrug policije se proširio na Zagreb gdje su radi sumnje da je Oreč surađivao s ostalom trojicom i njega uhitili te su pretražili još automobila, domova i drugih prostora koje koriste.

Epilog pretraga je oko 2,1 kilograma kokaina, 2,2 kilograma marihuane, 4 kilograma praškaste materije za povećanje mase droge, te 330 tisuća kuna zarađenih od prodaje droge.

Matika je naveo da je to samo dio opsežnog kriminalističkog istraživanja koji se provodi od travnja ove godine, a do sada su već zaplijenili, računajući i ovu subotnju zapljenu, više od 22 kilograma marihuane, više od 2 kilograma kokaina, 4 kilograma punila.

Prema slobodnim procjenama, ta bi droga na ilegalnom tržištu dosegla vrijednost veću od tri milijuna kuna. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter