ZAGREB

Kaznena prijava protiv stečajnog upravitelja Inkop obuće, dobavljača opreme za MORH

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Tvrtka Jelen Professional podnijela je kaznenu prijavu protiv stečajnog upravitelja Inkop obuće, nekadašnjeg dobavljača opreme za MORH, navodeći da je zlouporabom svojih ovlasti u organiziranju javne dražbe za prodaju opreme i strojeva te propale tvrtke pogodovao Inkop Internationalu.

Osim protiv stečajnog upravitelja Tomislava Đuričina, kaznena prijava je podnesena i protiv direktora Inkop Internationala Zorana Ćurkovića, a u prijavi se navodi da javna dražba za imovinu Inkop obuće krajem prošle godine nije bila održana u skladu s propisima.

Kao što ističe tvrtka Jelen Professional, koja je podnositelj kaznene prijave, samo su oni do 29. studenoga - propisanog roka prije dražbe - uplatili obaveznu jamčevinu, a unatoč tome kao najpovoljniji ponuditelj lani u prosincu ipak je bio izabran Inkop International.

"Tvrtka Inkop International čija je ponuda prihvaćena, prema saznanjima podnositelja, nije uplatila jamčevinu do tog datuma, već tek na dan otvaranja ponuda, radi čega je ponuda tog kupca trebala biti odbačena", ističe se u kaznenoj prijavi objavljenoj na stranicama Trgovačkog suda.

U prijavi je naglašeno i da stečajni dužnik Inkop obuća i Inkop International zajednički posluju na istoj adresi, koriste iste resurse i vode ih iste osobe te da "očito imaju zajedničke interese, a na štetu trećih osoba koje se bave konkurentskom djelatnošću".

Navode da je stečajni upravitelj manipulirao i skupštinom vjerovnika Inkop obuće u stečaju, odnosno "navodio ih na temelju dezinformacija koji im je predočio". Kao primjer navode da je temeljem priložene "punomoći" skupština vjerovnika još lani sredinom svibnja ovlastila Inkop international da zastupa Inkop obuću u sporu s MORH-om, iako to "opunomoćeno društvo u tom trenutku nije postojalo", odnosno bilo je osnovano i upisano u registar tek krajem tog mjeseca.

Slijedom svega navedenoga, podnositelj kaznene prijave tvrdi da su stečajni upravitelj Đuričin i direktor Ćurković iskoristili svoj položaj i ovlasti te pribavili korist za Inkop International.

"Nesumnjivo je da se ovdje radilo o dogovoru između stečajnog upravitelja i direktora Inkopa te davanju informacija direktoru Inkopa Internationala, a sve na štetu podnositelja ove prijave", ističe se.

Inkop obuća u stečaju tvrtka je sa sjedištem u zagorskom mjestu Poznanovec bila je poznata kao dobavljač vojničkih čizmi za MORH, ali i kao nesuđeni dobavljač čizmi za finsku i američku vojsku. Stečaj nad tom tvrtkom bio je otvoren krajem 2016.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum