suđenje

Majka dječaka ubojice iz škole "Ribnikar" negirala krivicu

| Autor: Hina
(Foto Reuters)

(Foto Reuters)


Suđenje roditeljima dječaka koji je 3. svibnja prošle godine u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devetero školskih kolega i zaštitara nastavljeno je u srijedu saslušanjem majke koja je iznijela svoju obranu negirajući krivicu koju joj pripisuje tužiteljstvo.

Prvooptuženi otac dječaka završio je na ranijim ročištima iznošenje odbrane, ispitali su ga tužiteljstvo i oštećeni, a majka je danas u sudnici odgovorila na upite tužiteljstva i odvjetnika obrane, ali je odbila odgovarati na pitanja opunomoćenika oštećenih obitelji, javili su beogradski mediji.

Roditeljima 13-godišnjeg učenika, koji je 3. svibnja prošle godine u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" hicima iz očevog pištolja ubio devetero školskih kolega i zaštitara, u tragediji nezapamćenoj u novijoj povijesti Srbije, suđenje je počelo 29. siječnja.

Protiv njih se vodi jedan kazneni i pet parničnih postupaka. Kazneni postupak je pokrenulo Više javno tužiteljstvo u Beogradu s obzirom da u trenutku zločina njihov sin nije mogao biti kazneno odgovoran.

Kazneni postupak je zatvoren za javnost.

Oca dječaka tužiteljstvo tereti za teško djelo protiv opće sigurnosti zbog sumnji da je obučavao malodobnog sina kako rukovati oružjem, te da nije osigurao da oružje i streljivo bude izvan dohvata drugih osoba.

Majka je optužena je za nedopušteno posjedovanje oružja i streljiva nakon što je na jednoj čahuri, nađenoj nakon masakra u školi, bio i trag njezine DNA.

Tužiteljstvo je za oca zatražilo 12 godina zatvora, a za majku 2,5 godine.

Optuženi su također i vlasnik te instruktor streljačkog kluba u koji je otac vodio sina da vježba pucanje na pokretnim metama, a za njih je predložena kazna od po tri godine zatvora, zbog davanja lažnih iskaza tujekom istrage.

Parnične postupke protiv roditelja pokrenule su obitelji ubijene djece. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater