zločinačka organizacija

Otvorena istraga protiv splitskog kriminalnog miljea koje je dilalo "bijelo"

| Autor: Hina
(Snimio Tomislav Miletić /Pixsell)

(Snimio Tomislav Miletić /Pixsell)


Zbog proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja, u kojem su na kokainu zaradili preko 200.000 eura, Uskok je, nakon prijave splitsko-dalmatinske policije, pokrenuo istragu protiv trojice muškaraca u dobi od 37, 38 i 24 godine od kojih je jedan nedostupan pravosudnim tijelima.

Istražitelji sumnjaju da je 37-godišnjak od 6. travnja 2021. do 25. svibnja 2023. povezao u zajedničko djelovanje preostale okrivljenike te još najmanje tri zasad nepoznate osobe radi kontinuirane nabave i prodaje kokaina, pri čemu su u realizaciji ?tog plana i dogovora koristili posebno nabavljene kriptirane telefone, objavio je Uskok.

Dodaju da je nakon što je sa zasad nepoznatom osobom dogovorio kontinuiranu nabavu kokaina 37-godišnjak nalagao godinu dana starijem muškarcu da s tom osobom dogovara nabave po 500 grama kokaina. To je 38-godišnjak i učinio pa je upućivao vozača na mjesto i vrijeme primopredaje droge koju je preuzimao 37-godišnjak koji je pritom predavao novac za isporučenu drogu. 

Potom je 37-godišnjak drogu odnosio u stan kojeg je iznajmio na ime 38-godišnjaka u Podstrani gdje su zajedno miješali drogu povećavajući joj masu te je pakirali u manje paketiće koje su sva trojica dijelili između sebe radi daljnje prodaje.

U tom su razdoblju nabavili najmanje kilogram kokaina visoke čistoće kojem su povećali masu s najmanje 900 grama punila te su tako pripremljenu drogu prodali većem broju osoba i zaradili nešto više od 200.000 eura. 

Terete ih da su pribavili još najmanje 500 grama kokaina jednake čistoće, ali ga nisu uspjeli izmiješati s punilima i povećati mu masu, razdijeliti i prodati, jer je policija 25. svibnja 2023. kod 24-godišnjaka pronašla i oduzela drogu. 

Uskok je sucu istrage Županijskog suda u Splitu predložio određivanje istražnog zatvora protiv svih okrivljenika.

Policija je izvijestila da su tijekom dana provedene "hitne dokazne radnje" te su nakon kriminalističkog istraživanja podnijeli kaznenu prijavu Uskoku. Pritvorskom nadzorniku predani su 37-godišnjak i 24-godišnjak, dok se za 38-godišnjakom još traga.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum