KARLOVAC

Uhvaćeni krijumčari iz Turske, Crne Gore i Bugarske s 27 nezakonitih migranta

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Policija je u srijedu u Cetingradu, uz granicu Hrvatske i BiH uhvatila u krijumčarenju ljudima Turčina, Crnogorca i Bugarina koji su u tri vozila prevozili 27 ilegalnih migranata, ali i jednog Crnogorca pod sumnjom da je bio prethodnica jednom od krijumčara.

Na radaru policajaca iz Ravnateljstva policije i Postaje granične policije Cetingrad prvo se našao kombi slovačkih oznaka u kojem je 50-godišnji državljanin Turske prevozio osam stranih državljana.

Policajci su potom zaustavili i osobni automobil crnogorskih oznaka u kojem je sedam stranih državljana prevozio 30-godišnji državljanin Crne Gore.

Ubrzo je zaustavljen i 28-godišnji državljanina Crne Gore u automobilu slovenskih oznaka za kojeg je utvrđena sumnja da kao prethodnica prijevozu nezakonitih migranata krijumčaru dojavljuje lokacije policijskih ophodnji, radi izbjegavanja policijskog nadzora. 

U večernjim satima policajci su zaustavili i osobni automobil crnogorskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 41-godišnji državljanin Bugarske, a koji je prevozio 12 stranih državljana, od kojih se troje nalazilo u prtljažnom prostoru.

Osumnjičenici su kazneno prijavljeni zbog protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater