ZAGREB

PUZ: Rumunjski državljanin pokušao nezakonito prevesti strance pa završio u pritvoru

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zbog nezakonitoga pokušaja da kombi vozilom prevede šest stranih državljana do Slovenije, zagrebačka policija je predala 38-godišnjega rumunjskog državljanina pritvorskom nadzorniku.

Iz Policijske uprave zagrebačke u subotu su priopćili da su dovršili kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjim rumunjskim državljaninom zbog sumnje u počinjene kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Osumnjičeni 38-godišnjak je u neutvrđeno vrijeme na području grada Zagreba, radi pribavljanja protupravne imovinske koristi i iz koristoljublja, a prema prethodnom dogovoru s nepoznatom osobom, preuzeo i u kombi vozilu rumunjskih nacionalnih oznaka, kao putnike prevozio šest stranih državljana.

Cilj osumnjičenom, ističe policija, bio je strane državljane prevesti teritorijem Republike Hrvatske do Republike Slovenije, te ih naposljetku i nezakonito prevesti u Republiku Sloveniju.

U naumu su ga spriječili policijski službenici 24. ožujka oko 18,20 sati na području Samobora, kada su zaustavili kombi rumunjskih registarskih oznaka kojim je upravljao.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 38-godišnji rumunjski državljanin predan je pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnesena nadležnom državnom odvjetništvu.

Strani državljani predani su u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite, priopćila je policija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter