AKTIVNOSTI VIJEĆA ZA PREVENCIJU KRIMINALITETA DAJU REZULTATA

U zadnjih pet godina manje se konzumiraju piva, duhan, vina i ŽESTOKA PIĆA

Arhiva

Arhiva


Načelnik Policijske postaje Pula Vjekoslav Vukšić je naglasio da je u sklopu akcija suzbijanja droge 31 osoba sankcionirana zbog neovlaštenoga posjedovanja te njih sedam zbog počinjenog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama

 

U povodu mjeseca borbe protiv ovisnosti, u Gradskoj palači su predstavljene aktivnosti usmjerene na suzbijanje problema ovisnosti tijekom. Konferenciji su u ime Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Pule prisustvovali predsjednica Vijeća Elena Puh Belci, Vjekoslav Vukšić, načelnik Policijske postaje Pula, i Helena Mitrović, voditeljica Službe za prevenciju i izvanbolničko liječenje bolesti ovisnosti i zaštitu mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije.

Predsjednica Vijeća je naglasila važnost zajedništva u provođenju aktivnosti, a u borbi protiv ovisnosti i promicanju mentalnog zdravlja surađuju Grad Pula, Policijska uprava Istarska, Zavod za javno zdravstvo Istarske županije - Služba za prevenciju, izvanbolničko liječenje bolesti ovisnosti i zaštitu mentalnog zdravlja, Gradsko društvo Crvenog križa Pula, Istarska županija s kampanjom protiv ovisnosti Bježi-Via, Udruga kineziologa, udruge Uzpiro Cro i Institut, te Centar za socijalnu skrb Pazin – Podružnica Obiteljski centar Pula.

Za aktivnosti usmjerene na suzbijanje ovisnosti Grad Pula izdvaja više od 80.000 kuna te s ostalim ustanovama sudjeluje u aktivnostima kroz cijelu godinu. Aktivno je uključeno i Dječje Gradsko vijeće aktivno, što je rezultiralo projektom „Edukatvna predstava u formi Forum kazališta“, za koji su osvojili nagradu Naj projekta Dječjih vijeća Hrvatske. Riječ je o predstavi koja govori o štetnosti alkohola.

Helena Mitrović se osvrnula na konkretne podatke koji govore da je u pet godina postojanja i djelovanja Vijeća došlo do pada konzumacije duhana, piva, vina i žestokih pića, dok je konzumacija marihuane ostala na prijašnjoj razini. Načelnik Policijske postaje Pula Vjekoslav Vukšić je naglasio da je prilikom provođenja akcija suzbijanja droge 31 osoba sankcionirana zbog neovlaštenoga posjedovanja te njih sedam zbog počinjenog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Dodao je da je u Istri najviše zaplijenjeno marihuane. (GI)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum