KOŠARKA

RESTART BEZ SENIORA: Košarkašice na Pragrandeu, košarkaši kod Doma braće Ribar

| Autor: Ivica CEROVAC
ZASAD IZVAN DVORANE - Leo Krizman okružen košarkašima pulskog prvoligaša (Danilo MEMEDOVIĆ)

Teren na Pragrandeu je odličan, nov, ograđen, ima četiri koša i podloga se ne skliže, a jedini problem je što nema nigdje hladovine, no treninzi su navečer pa će se nekako izdržati. Od 18 do 19 sati na terenu su djevojčice, dok od 19 do 20 sati treniraju kadetkinje, cure koje su ove sezone igrale za prvu ekipu poput Nine Perić i Lucije Begonja, rekao je Ivan Đukić, trener Brionke Pula

Pulski sport polako se vraća u normalu. Trenira se na otvorenim igralištima, a zaživjele su i dvorane. Zasad tek one manje, koje koriste isključivo članovi jednog kluba te u njima ne dolazi do izmjene različitih sportaša, što omogućuje učinkovitije pridržavanje propisanih mjera i veću sigurnost za one koji dolaze na trening. One najveće, poput Doma sportova "Mate Parlov" i Pattinaggija, još uvijek nisu u upotrebi, pa klubovi koji su ih koristili treniraju na otvorenom. Košarkašice Brionke Pula tako su se nakon dva i pol mjeseca pauze okupile na igralištu na Pragrandeu.

Seniorke izvan Pule

- Bilo nam je ponuđeno da zajedno s dečkima treniramo na vanjskom igralištu Doma braće Ribar, ali nije bilo potrebe da se guramo kad ovdje imamo više nego dobre uvjete. Teren je odličan, nov, ograđen, ima četiri koša i podloga se ne skliže, a jedini problem je što je na čistini, odnosno nema nigdje hladovine i bit će nam malo teže kad krenu velike vrućine, no treninzi su navečer pa će se nekako izdržati, rekao je Ivan Đukić, trener Brionke Pula. - Od 18 do 19 sati na terenu su djevojčice, rođene između 2006. i 2008. godine, dok od 19 do 20 sati treniraju kadetkinje, cure koje su ove sezone igrale za prvu ekipu poput Nine Perić i Lucije Begonja. Radit ćemo svaki dan, uz slobodan vikend, eventualno ako se tako dogovorimo možda preskočimo poneki petak.

U trenutku kad je sezona prekinuta, Đukić je raspustio prvu ekipu i dozvolio igračicama koje ne žive u Puli da odu svojim kućama te se one neće priključiti treninzima.

- Sara Borić je u Šibeniku, Ariana Pjevac u Zagrebu, a Božena Perić u Tomislavgradu, tako da su od seniorki ovdje tek Maja Ramljak i Ivana Đukić, koje neće dolaziti na treninge. No, to ne znači da će se u potpunosti maknuti od košarke, jer su me već pitale mogu li im "posuditi" jedan koš da s vremena na vrijeme odigraju poneki hakl. Kako se i Nina Premasunac vratila iz Italije, brzo će se skupiti ekipa, nije dvojio Đukić. - Plan je da cure treniraju do kraja srpnja, a onda ću im dati dva tjedna slobodno i potom slijedi povratak u dvoranu, koja bi se kako sada stoje stvari trebala otvoriti u kolovozu.

Povratkom u dvoranu ekipi bi se trebale priključiti i starije igračice koje se u tom trenutku budu nalazile u Puli, a početak priprema za novu sezonu uvjetovat će faktori koji nemaju previše dodirnih točaka sa sportom.

- Točan datum ćemo odrediti kada se definira kalendar za novu sezonu. Nema smisla da mi sada zakažemo 1. rujna kao početak priprema, a liga krene u prosincu i stoga ćemo pričekati da vidimo kako će se razvijati zdravstvena situacija, odnosno hoće li na jesen krenuti najavljeni drugi val pandemije. Ako s te strane bude sve u redu, mislim da ne bi trebalo biti problema da prvenstvo krene kao i prijašnjih godina, početkom listopada, naglasio je Đukić. - U svakom slučaju, počeli smo već polako obavljati neke razgovore vezane uz sastav ekipe za sljedeću sezonu. Zasad još ništa nije definirano, ali idemo u dobrom smjeru.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom