Roko Cetina i Vito Mlatac, europski prvaci iz Stoje

Košarkaši pulskog prvoligaša osvojili su zlato u košarci 3x3 na U-17 EP-u u Grčkoj

| Autor: Roberto Car
(Foto KK Stoja)

(Foto KK Stoja)


Otišli su na Europsko prvenstvo tiho, "na prstima", a vratili su se sa zlatom oko vrata. Roko Cetina i Vito Mlatac, košarkaši pulske Stoje, ključni su "sastojak" hrvatske U-17 reprezentacije u košarci 3x3 koja je u grčkom Heraklionu osvojila naslov europskog prvaka. Veličanstven uspjeh dvojice sjajnih pulskih gimnazijalaca koji su jednostavno predodređeni za uspjeh.

Naime, košarkaši Stoje osvojili su u svibnju 2019. godine dvije bronce u završnicama prvenstva Hrvatske u Zadru. Nakon predkadeta trenera Branka Ferlattija, isto su ostvarili i dječaci trenera Damira Pavletića, među kojima su ključne uloge imali Roko Cetina i Vito Mlatac. Četiri godine kasnije njih su dvojica europski prvaci, pri čemu je Cetina proglašen i najboljim igračem prvenstva. No, trebalo je prvo izboriti mjesto u reprezentaciji, a potom i kroz zahtjevne kvalifikacije izboriti nastup na finalnoj smotri u Grčkoj.

- Krenuli smo na način da smo dobili poziv prošle godine da dođemo na pripremni ciklus za izbor reprezentacije Hrvatske u košarci 3x3. Kroz tri pripremna ciklusa stekli smo, uz pomoć trenera i cijelog stručnog stožera, kompletno znanje o 3x3 košarci, jer prije toga je nismo igrali, tek tu i tamo neki turnir po ljeti, čisto ovako s prijateljima - objašnjava mlađi od pulskog dvojca, Vito Mlatac koji sad ide u 3. razred pulske gimnazije.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum