REDOVNA IZBORNA SKUPŠTINA

DRUŠTVO BIBLIOTEKARA ISTRE: Nadia Bužleta stara-nova predsjednica

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Nadia Bužleta

Nadia Bužleta


Ovogodišnja pohvalnica dodijeljena je projektu La Ca Kantunić i voditeljici projekta Majdi Klapčić Milevoj, diplomiranoj knjižničarki iz Srednje škole Mate Blažina u Labinu. Projekt je zamišljen i realiziran kao jedna od aktivnosti Grada Labina na njegovanju, očuvanju i popularizaciji labinske cakavice

Krajem prošlog tjedna održana je redovna izborna skupština Društva bibliotekara Istre na kojem je izabrano vodstvo Društva za sljedeći dvogodišnji mandat.

Izabrano vodstvo

Za predsjednicu Društva izabrana je ponovno Nadia Bužleta, voditeljica županijske matične službe za narodne knjižnice u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula, a za članove Glavnog odbora Društva Tijana Barbić Domazet, voditeljica nabave u Sveučilišnoj knjižnici u Puli, Adriana Gri Štorga voditeljica knjižnice Arheološkog muzeja Istre, Morena Moferdin ravnateljica Gradske knjižnice Novigrad i Ivana Martinčić diplomirana knjižničarka iz Gradske knjižnice Umag.

U svečarskom dijelu skupštine dodijeljena je i nagrada Društva, Pohvalnica za NAJ projekt, strukovna nagrada za najbolje zamišljen i realiziran projekt u knjižničarskoj struci. Ovogodišnja Pohvalnica dodijeljena je projektu La Ca Kantunić i voditeljici projekta Majdi Klapčić Milevoj diplomiranoj knjižničarki iz Srednje škole Mate Blažina u Labinu. Projekt je zamišljen i realiziran kao jedna od aktivnosti Grada Labina na njegovanju, očuvanju i popularizaciji labinske cakavice, a u projekt aktivno se uključila Srednja škola Mate Blažine Labin u kojoj je u knjižnici uređen interaktivni kutak La Ca kantunić sa zavičajnom građom koja je vezana uz labinski govor i labinske običaje.

Strukovno društvo

Društvo bibliotekara Istre strukovno je društvo koje okuplja knjižničare s područja Istarske županije. Djeluje na unapređenju ugleda knjižničara i knjižničarske struke u društvu, zastupa društvene i profesionalne interese knjižničara, organizira i podupire stalno stručno usavršavanje i obrazovanje knjižničara.

Održano je i predavanje putem Zoom aplikacije Polonce Kavčič iz Goriške knjižnice Franca Bevka u Novoj Gorici, pod naslovom "Kako pokrenuti mrežni portal za predstavljanje dobrih knjiga i čitanja". Na samom kraju knjižničari su uz vodstvo kustosice Arheološkog muzeja Istre Tine Širec Đodan razgledali izložbu Etnografskog muzeja u Zagrebu "O životinjama i ljudima".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum