ODRŽAN TRODNEVNI PROGRAM

DANTE ALIGHIERI: Glazbom, recitacijom i plesom o čuvenom književniku

Djeca iz pulskih talijanskih škola su, ovisno o uzrastu, učili o ovome čuvenom književniku, a projekt je svojevrsno pokretanje niza aktivnosti, okruglih stolova i konferencija kojima će Udruga "Dante Alighieri" iz Pule te ostali dionici naglasiti važnost Danteovog lika i djela do kraja godine, kako je naglasila predsjednica pulske Zajednice Talijana Tamara Brussich

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Mladi recitatori

Mladi recitatori


Trodnevni program posvećen ocu talijanskog jezika, Danteu Alighieriju, održan je od četvrtka do subote u pulskoj Zajednici Talijana.

Prvi dio projekta naslovljen je "IncamminiamoCI: Pola incontra Dante", koji se odvijao tijekom ljetnih mjeseci s djecom i mladima pri Zajednici Talijana u Puli. Projekt su financirali Grad Pula, Talijanska unija te pulska Zajednica Talijana.

Djeca i odrasli

Djeca iz pulskih talijanskih škola su, ovisno o uzrastu, učili o ovome čuvenom književniku, a ovaj projekt je svojevrsno otvorenje niza aktivnosti, okruglih stolova i konferencija kojima će Udruga "Dante Alighieri" iz Pule te ostali dionici naglasiti važnost Danteovog lika i djela do kraja godine, kako je naglasila predsjednica pulske Zajednice Talijana Tamara Brussich.

Sve je te programe za djecu i mlade predstavio profesor Teo Banko, a Liana Diković iz pulske Gradske knjižnice i čitaonice predstavila je projekt "Bestiario immaginato".

Nisu samo školarci usredotočili svoje aktivnosti na Dantea, i u sastavu brojnih raznolikih aktivnosti Predškolske ustanove Rin Tin Tin, dakako ovisno o dobi djeteta, mlade odgojiteljice Elena Mušković i Debora Giosefin govorile su o Danteu kako su ga predstavile najmlađoj dobnoj skupini, a zatim Paola Živolić Zec i Romana Macuka održale su predavanje posvećeno Danteu.

Završetak programa održan je u subotu, kada je upriličen glazbeno-pjesničko-plesni program.

Dante Symphony

Kako je rekla Chiara Jurić Božac, zadužena za kulturne aktivnosti u pulskoj Zajednici Talijana, "ovoga smo puta predstavili Danteovo djelovanje kroz glazbu, recitaciju i ples. Naime, čuveni skladatelj Franz Liszt skladao je "Dante Symphony" koji se mogao čuti tijekom programa, istovremeno se prikazivao film posvećen Danteovom najpoznatijem djelu - "Božanstvenoj komediji", učenici Talijanske osnovne škole "Giuseppina Martinuzzi" Gaia Stošić, Oscar Penso, Faik Ljatifi, Liubov Bendelela i Aurora Osmani recitirali su Danteove stihove, a za plesne su točke bili zadužene Erika Filiplić i Dora Paić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of