Profesorica talijanskog jezika

Majda Milevoj Klapčić preuzela funkciju ravnateljice pazinske knjižnice

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
Majda Milevoj Klapčić i Suzana Jašić (Foto Grad Pazin)

Majda Milevoj Klapčić i Suzana Jašić (Foto Grad Pazin)


Majda Milevoj Klapčić preuzela je jučer funkciju ravnateljice Gradske knjižnice Pazin, nakon imenovanja na izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća Grada Pazina krajem travnja.

Tim je povodom gradonačelnica Suzana Jašić sa suradnicima upriličila službeni prijem izrazivši novoj ravnateljici svoje čestitke i želje za uspješan mandat. U svom obraćanju istaknula je također važnost knjižnice u zajednici te je izrazila podršku Grada u daljnjem radu.

- Želimo novoj ravnateljici mnogo sreće i uspjeha u vođenju Gradske knjižnice te se radujemo suradnji na daljnjem unaprjeđenju kulturnih i obrazovnih sadržaja u našem gradu, poručila je gradonačelnica Jašić.

Nova ravnateljica zahvalila se na dobrim željama, a istaknula je i zadovoljstvo zbog preuzimanja nove uloge, naglasivši kako se raduje novim izazovima koji su pred njom.

Na funkciju ravnateljice Majda Milevoj Klapčić dolazi nakon Ive Ciceran koja je knjižnicu vodila četiri mandata.

- Pazin mi se čini kao sredina koja jako brine za svoje građane. Svi su vrlo otvoreni u komunikaciji za razliku od nekih drugih sredina. Gradska knjižnica Pazin imala je dugogodišnju ravnateljicu koja je jako dobro radila. Sve polazi od osobe i tima. Tim je taj koji radi.

Mislim da je kolektiv u pazinskoj knjižnici jako dobro posložen i da svatko ima neke svoje preferencije, kazala je Majda Milevoj Klapčić, koja, između ostalog, u svom četverogodišnjem planu rada Gradske knjižnice Pazin ističe misiju i viziju knjižnice koja počiva na ideji "Knjižnica u zajednici, zajednica u knjižnici i knjižnica za zajednicu".

Biografija

Profesorica je talijanskog jezika i književnosti te je do sada radila kao knjižničarka u Srednjoj školi Mate Blažina u Labinu, a dobitnica je nagrade Ministarstva obrazovanja za najbolje odgojno - obrazovne djelatnike u 2021., 2022., i 2023. godini.

Aktivna je i u brojnim projektima u koje su uključeni srednjoškolci, dok je svojevremeno bila i voditeljica županijskog Stručnog vijeća za talijanski jezik za Istarsku županiju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter