Gradska knjižnica i čitaonica Pula

Promocija knjige Gordana Poropata "Jato i druge pripovijetke"

| Autor: Annamaria Vidović
Gordan Poropat "Jato i druge pripovijetke"

Gordan Poropat "Jato i druge pripovijetke"


Promocija zbirke priča Gordana Poropata "Jato i druge pripovijetke" održat će se u petak, 12. travnja u 18 sati u dvorani Gradske knjižnice i čitaonice Pula. Uz autora, knjigu će predstaviti književnica Natalija Grgorinić i Nenad Popović, književnik i publicist. Za glazbeni intermezzo zadužen je Boro Lukić.

Ova zbirka donosi 44 kratke priče od kojih su neke povezane s gradom Pulom. Knjigu je uredio Damir Mikuličić, a izdana je 2023. godine u Nakladničkoj kući Izvori. Objavljivanje knjige omogućeno je zahvaljujući financijskoj potpori Grada Pule.

Puljanin Gordan Poropat nepoznato je (dosad) ime u hrvatskoj književnosti, no već ovom prvom zbirkom od 44 kratke priče zaslužuje da ga ljubitelji dobre pripovjedne proze upoznaju i zavole. Rođeni pripovjedač s osjećajem za pojedinosti, autor nam poput nekog isljednika otkriva veliki značaj malih događaja, sitnica pokraj kojih najčešće prolazimo ne zamjećujući ih, sve dok nas netko poput našeg pripovjedača blago ne takne po ramenu i kaže: pa vidi ovo, poslušaj ono.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter