"Book patrol"

Na Monte Zaru predstavljene dvije knjige Petre Valković

| Autor: Vanesa Begić
(Snimila Vanesa Begić)

(Snimila Vanesa Begić)


U povodu Mjeseca hrvatske knjige i projekta "Book patrol", danas je pored kućice za knjige na Monte Zaru održan književni susret s pulskom književnicom Petrom Valković. Susret je održan u organizaciji školskih knjižnica Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula i Osnovne škole Monte Zaro Pula, a prisustvovali su učenici 4. c razreda ŠTUT-a i učenici Čitateljskog kluba OŠ Monte Zaro sa školskim knjižničarkama Željkom Kondić Dabo i Dragicom Pršo te profesoricom Morenom Rumora.

Književnica je predstavila svoje naslove "Zaboravljeni" i "Vraćeni", maštovitog fantasy žanra.

Roman "Vraćeni" drugi je dio urbane fantasy duologije ove autorice. Radnja prati Jillian Bard i njenog čuvara, duha, Finna Morua na nevjerojatnom putovanju u kojem Jill pokušava svjetove živih i mrtvih vratiti u ravnotežu, dok Finn pokušava ispuniti svoju dužnost i namiriti propust koji je imao s Jullianinim ocem.

Jillian Bard je, kako se može saznati, mlada djevojka koja nakon tragične i misteriozne smrti oca upada u jedan potpuno nov i zagonetan svijet. Spletom okolnosti, ili pak umiješanošću sudbine, ulazi u antikvarijat gospodina Tale, te saznaje kako je jedna od nasljednica Pisaca, skupine ljudi koja brine o dušama zaglavljenima u međusvijetu.

- Knjige su nastale tijekom posljednjih pet godina. Inače se bavim pisanjem i turistički sam vodič, a na jednom koncertu u Zagrebu dobila sam inspiraciju za kreiranje ovoga lika i realizaciju romana. Nedugo zatim, posjetom Škotskoj, i upoznavanjem tih njihovih legendi tako specifičnih, "sazrela" je ideje o nastanku ovoga romana. To mi je prva pulska promocija, i drago mi je da se događa upravo tu, u ovome lijepom parku, Monte Zaru, s mladim ljudima, kazala je Valković.

Book patrol - piknik u parku je nastavak projekta kućica za knjige u pulskim parkovima. Osim samog punjenja kućica za knjige organizirat će se i razne aktivnosti poticanja čitanja u parkovima gdje su postavljene ove svakako hvalevrijedne kućice za knjige. A da promocija bude i "slatka", pobrinuli su se iz Lipe, s prigodnim kolačima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter